BNdeStem

-- Berichten van vandaag.
DEN BOSCH - Het moet er nu eindelijk écht van komen: de Sint-Lambertuskerk in Engelen ‘verandert' in een nieuw dorpshuis en het oude dorpshuis maakt plaats voor zeker vijftien woningen. ,,Straks kunnen we vanaf hier met de watertaxi naar Den Bosch.”
wo, nov 29, 2023
Source: BNdeStem
-- Berichten van gisteren of eerder.
WERNHOUT - Omwonenden van het voormalige klooster Wernhoutsburg maken zich grote zorgen over het voornemen om daar permanent 400 arbeidsmigranten te huisvesten. Zij vrezen vooral overlast in het grensgebied tussen Zundert en Wuustwezel.
di, nov 28, 2023
Source: BNdeStem
VELDHOVEN - De politie heeft nieuwe beelden getoond van een gewelddadige telefoondiefstal in een winkelcentrum in Veldhoven. In het programma Opsporing Verzocht meldt de politie dat de getroffen winkelmedewerker door het incident nog altijd slecht slaapt.
di, nov 28, 2023
Source: BNdeStem
BAVEL - Een automobiliste is dinsdagavond met haar voertuig in een sloot langs de A58 bij Bavel belandt. De brandweer moest de vrouw, die bekneld was komen te zitten, via de naastgelegen parallelweg bevrijden.
di, nov 28, 2023
Source: BNdeStem
NISTELRODE - Het kost een ton om graven van KNIL-militairen van begraafplaats Parkplaats naar 't Loo in Nistelrode te verplaatsen. En het Rijk moet gewoon meebetalen, vinden de gemeente Bernheze en de Molukse gemeenschap. ,,Het is een eerste stap om het verleden recht te zetten.”
di, nov 28, 2023
Source: BNdeStem
DONGEN - Op de Fazantenweg in Dongen hebben de afgelopen nachten meerdere bedrijfsinbraken plaatsgevonden. De politie zoekt getuigen.
di, nov 28, 2023
Source: BNdeStem
BREDA - De politie heeft dinsdagavond camerabeelden getoond van de scooterrijder die in Breda een vuurwerkbom in een voortuin gooide. Dat gebeurde op 24 oktober in de Turnhoutstraat. In het programma Opsporing Verzocht vraagt de politie om concrete informatie van getuigen.
di, nov 28, 2023
Source: BNdeStem
BOEKEL - Caravans weg, huisjes ervoor in de plaats. De eigenaren van camping Boekels Ven willen hun camping gaan moderniseren. Vorige pogingen mislukten. Ook nu heeft de gemeenteraad veel vragen, maar die staat in feite buitenspel: de overeenkomst tussen de eigenaren en het college is al gesloten.
di, nov 28, 2023
Source: BNdeStem
HELMOND - Een man is dinsdagmiddag aangehouden in zijn huis in Helmond. De politie was al lange tijd naar hem op zoek voor een afname van dna. Pet toeval werd in dezelfde woning iemand opgepakt die verschillende delicten op zijn kerfstok heeft.
di, nov 28, 2023
Source: BNdeStem
DEN HAAG/DEN BOSCH - Krijgen tegenstanders het voor elkaar dat de hoogste rechter vier windturbines in Den Bosch-West stil zet? De Raad van State beslist hier over ruim zes weken over. Waarom wachten alle windparken deze uitspraak in spanning af?
di, nov 28, 2023
Source: BNdeStem