In de Noorse plaats Kongsberg heeft een man met een pijl en boog meerdere mensen gedood en verwond. De politie kan nog niets zeggen over het precieze aantal slachtoffers, maar persbureau Reuters meldt dat het om vijf doden en twee gewonden gaat.

Een verdachte is opgepakt. Over een motief is niets bekend. De politie sluit terrorisme niet uit. Er zijn geen andere verdachten.

Om 18.13 uur kreeg de politie verschillende meldingen binnen van mensen die op meerdere plekken in het centrum van Kongsberg iemand zagen lopen met een pijl en boog. De politie bevestigt dat de dader zich verplaatst heeft over een groot gebied.

De man zou onder meer in een supermarkt op mensen hebben geschoten. De politie zoekt nog uit of alle slachtoffers zijn neergeschoten met de pijl en boog.

Hij werd om 18.47 uur gearresteerd. De hulpdiensten zijn massaal uitgerukt, waaronder acht ambulances en drie ambulancehelikopters.

Sporenonderzoek

De politie is op dit moment bezig met sporenonderzoek en ondervraagt getuigen. De leeftijd en andere informatie over de verdachte worden op dit moment niet naar buiten gebracht.

De gemeente Kongsberg heeft in een hotel een ruimte geopend voor nabestaanden en betrokkenen die hulp en ondersteuning van de gemeente nodig hebben.

Kongsberg is een plaats met 24.000 inwoners gelegen op een kleine 100 kilometer ten zuidwesten van de hoofdstad Oslo. Een deel van het centrum is afgezet.

Bron: https://nos.nl/l/2401559

Door Cor

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *