Lokaal Gelderland

-- Berichten van gisteren of eerder.
LOCHEM - Vanaf 1 juli gaan we extra betalen voor wegwerpbakjes en -bekers die plastic bevatten. Ondernemers kunnen er ook voor kiezen om herbruikbare bakjes te gaan aanbieden en moeten daarbij dan ook eigen herbruikbare bekers en bakjes van de klant accepteren. Voor evenementen zijn de regels nog wat ingrijpender, want vanaf volgens jaar 1 januari zijn wegwerpbakjes en -bekers die plastic bevatten geheel verboden.
do, jun 01, 2023
Source: Lokaal Gelderland
LOCHEM - Gisteravond, woensdag 31 mei, tijdens de informatiebijeenkomst “praat met de raad” heeft Hans Meilink zijn pleidooi tot herstel van de verlichting gemeentelijke Gudula-kerktoren bij alle politieke partijen ingebracht. Meilink hoopt met zijn pleidooi dat na vele donkere jaren de Gudula-kerktoren weer in al haar trotse glorie licht brengt bij het aanschouwen van de binnenstad, ook vanuit de raadszaal.
do, jun 01, 2023
Source: Lokaal Gelderland
LAREN - Deze week is voor veel voetballende jeugdteams de laatste training van het seizoen. Zo ook voor de jongens en meisjes van de jeugd onder 11 jaar bij de Witkampers in Laren.
do, jun 01, 2023
Source: Lokaal Gelderland
LOCHEM - Op zaterdag 3 juni vieren we Wereld Fietsdag. Op deze dag, ontstaan in april van 2018, vieren we een vervoersmiddel dat al meer dan twee eeuwen bestaat en waarvan de populariteit nog steeds toeneemt. Nederland staat bekend als een echt fietsland. Dat is inmiddels wel over de hele wereld bekend. Van een ontspannen fietstochtje door de bossen, in pak op de fiets naar je werk tot je kinderen uit school halen op de fiets. We fietsen met zijn allen samen ruim 15 miljard kilometer per jaar. De Achterhoek staat bekend om zijn vele mooie wandel- en fietspaden en zo ook onze gemeente Lochem.
wo, mei 31, 2023
Source: Lokaal Gelderland
HARFSEN - Voor het vierde achtereenvolgende jaar kunnen hoogsensitieve personen (HSP) een week lang meedoen aan allerlei interessante (online) evenementen. Van 12 tot en met 18 juni 2023 bieden HSP-professionals in Nederland en België webinars, workshops, e-books, stiltewandelingen en diverse kortingsacties aan. Alle activiteiten zijn gebundeld op www.weekvandehsp.nl.
wo, mei 31, 2023
Source: Lokaal Gelderland
LAREN - Geen voorstelling in het theater dit jaar voor de leerlingen van DANSSTUDIO POP-UP uit Lochem. Omdat de dansschool dit jaar haar 5-jarig jubileum viert organiseren zij ‘TAKE-A-RAINBOW-FESTIVAL!'
di, mei 30, 2023
Source: Lokaal Gelderland
LOCHEM - De meiden onder 17 van Sportclub Lochem hebben afgelopen zaterdag 27 mei het kampioenschap binnen weten te slepen.
ma, mei 29, 2023
Source: Lokaal Gelderland
ALMEN - Vanmorgen vroeg kwam de brandweer in Almen in actie om een plezierboot in het Twentekanaal te redden.
zo, mei 28, 2023
Source: Lokaal Gelderland
ZWIEP - De Veteraan Motoren Club organiseert op 11 juni een toertocht. De Witte Wieven Rally is een onderdeel van het Heksenweekend, een tweetal toertochten voor oude wegmotoren georganiseerd door de Zelhemse auto- en motorclub en MAC Sport en Vriendschap uit Lochem. Tijdens deze rally rijden er veel oude merken mee, variërend van 98 tot 1200cc en allemaal uit het bouwjaar van 1900 tot 1940.
zo, mei 28, 2023
Source: Lokaal Gelderland
LOCHEM - Dinsdagavond 13 juni van 18:00 tot 21:00 uur vindt The Hunt plaats van Politie Lochem. Kun jij uit de handen van de Politie blijven? Ben jij in staat om van ineens te verdwijnen? Tijdens dit spel moet je als voortvluchtige alles op alles zetten om uit de handen van de Politie te blijven, terwijl het opsporingsteam er juist alles aan doet om je zo snel mogelijk op te sporen.
zo, mei 28, 2023
Source: Lokaal Gelderland