Lokaal Gelderland

-- Berichten van vandaag.
LOCHEM - Erika Klein Kranenbarg ging de afgelopen maanden met de pet rond. Ze ging op zoek naar jonge, opgroeiende boeren en boerinnen in de regio. Die vond ze. Alle foto's met de bijbehorende verhalen zijn verzameld in het boek ‘Met de pet rond' dat ze samen met onder andere Het Ontwerphuys uit Lochem maakte. Afgelopen vrijdag overhandigde Erika het eerste exemplaar aan BoerBurgerBeweging kamerlid Caroline van der Plas. Tijdens deze middag, die werd gehouden bij Camping Veldzicht in Haarlo, waren veel van de jonge boeren en boeren aanwezig. Ans en Siska van FreezeFrame waren namens Nieuws uit Berkelland ook aanwezig.
zo, jan 29, 2023
Source: Lokaal Gelderland
EXEL - Pure Energie gaat een haalbaarheidsonderzoek doen naar windmolens in Exel. Het gaat om het gebied tussen Papenslagweg en Bolksbeek, tegen de gemeentegrens met Hof van Twente. Het bedrijf informeert inwoners over het onderzoek. De gemeente Lochem is geïnformeerd over het haalbaarheidsonderzoek.
zo, jan 29, 2023
Source: Lokaal Gelderland
-- Berichten van gisteren of eerder.
GORSSEL - LochemGroen! was 2 december aanwezig om te protesteren tegen de kap van bomen aan de Elfuursweg in Gorssel. Er bleek een kapmelding voor 75 bomen bij de provincie te zijn gedaan, maar of de bomen van de aanvrager of van de gemeente waren is nog steeds de vraag.
vr, jan 27, 2023
Source: Lokaal Gelderland
ZUTPHEN - De Spoedpost huisartsen in de regio is altijd bereikbaar geweest op een 0900-nr. De keuze hiervoor was een verminderde kans op storingen/uitval (net als bij 112). Een nadeel hiervan is dat de gesprekskosten voor patiënten hoog zijn. Dit leidt tot veel klachten over kosten en niet bereikbaar zijn van de Spoedposten voor patiënten die zijn afgesloten van de 0900-servicenummers/vanuit het buitenland bellen.
vr, jan 27, 2023
Source: Lokaal Gelderland
LOCHEM - Na ballet en hiphop voegt Dansstudio POP-UP nóg een nieuwe les toe aan het rooster. Voor iedereen die naast dansen ook graag zingt én toneel speelt start vanaf 7 februari het MUSICAL THEATER BLOK. Tijdens deze reeks van 12 lessen ga je elke week een uurtje aan de slag met alle drie de disciplines en werk je zo aan een echt show-nummer, met alles erop en eraan. Aan het einde van de reeks laten we dit natuurlijk zien in een spetterende showcase aan alle genodigden!
do, jan 26, 2023
Source: Lokaal Gelderland
LOCHEM - De kerstvakantie is voorbij en we zijn al aangekomen bij de helft van dit schooljaar. Het moment voor veel kinderen en ouders om zich te gaan oriënteren op het voortgezet onderwijs. Maar welke school moet dit dan wel niet gaan worden, welke keuzes zijn er, welke vormen van onderwijs. En misschien ook wel belangrijk: hoe kom ik daar?
do, jan 26, 2023
Source: Lokaal Gelderland
GORSSEL - Sinds november afgelopen jaar kunnen kinderen in Harfsen, Gorssel en Laren spelend bewegen op de beweegvloer bij Kinderopvang Graaf Jantje. Het doel is om de kinderen meer te laten bewegen in een tijd waarin steeds meer tijd achter een scherm wordt besteed. Middels een beamer worden spellen op de vloer geprojecteerd, waarbij kinderen op een spelende manier aan het bewegen zijn.
do, jan 26, 2023
Source: Lokaal Gelderland
ACHTERHOEK - De dagen zijn kort, dus nog voor de avond begint valt de tweeduuster. Een ander woord hiervoor is oelenvloch, maar tweeduuster wordt over het algemeen vaker gebruikt in de streek. Het betekent: avondschemering.
do, jan 26, 2023
Source: Lokaal Gelderland
LAREN - Vrijdag 30 december was het zover, Anita en Arjan namen afscheid van hun horeca avontuur na 23 jaar ondernemen. Dit was ook het moment waarop collega ondernemers, inwoners en gasten kennis konden maken met de nieuwe eigenaar Henri Lievestro. Wij gingen even langs bij Henri om te horen wat zijn plannen zijn voor de bekende ‘huiskamer van Laren'.
do, jan 26, 2023
Source: Lokaal Gelderland
LOCHEM - In de gemeente Lochem en omgeving kan het plaatselijk glad zijn door ijzel. Het KNMI heeft aangeven dat het in Noord-Brabant, Gelderland en in Limburg heel verraderlijk kan zijn. Hierdoor kan schade en gevaar ontstaan als gevolg van gladde wegen. Deze ochtend geld daarom Code Oranje.
do, jan 26, 2023
Source: Lokaal Gelderland