Friesch Dagblad

-- Berichten van gisteren of eerder.
Leeuwarden - Verzekeraar Achmea verplaatst volgend jaar 340 banen vanuit Zwolle naar Leeuwarden. De overheveling heeft te maken met de sluiting van de vestiging van zorgverzekeraar Zilveren Kruis in Zwolle. ,,Het gaat om 340 vaste voltijdbanen”, zegt woordvoerder Marco Simmers. ,,We spreken bewust van banen, omdat het nog niet zeker is hoeveel medewerkers ervoor kiezen om vanuit Zwolle over te gaan naar Leeuwarden en hoeveel werkgelegenheid Leeuwarden er daadwerkelijk bij krijgt.”
do, mei 24, 2018
Source: Friesch Dagblad
Leeuwarden - De coalitie en een deel van de oppositiepartijen in Provinciale Staten zijn gisteren hard in botsing gekomen in het debat over het initiatiefvoorstel voor een vergaande vernatting van de Friese veenweidegebieden. Na een dag debatteren zonder dat ze het eens konden worden over een afgezwakte variant, besloten de oppositiepartijen hun voorstel in te trekken.
do, mei 24, 2018
Source: Friesch Dagblad
Schettens - Met groot ceremonieel militair vertoon zijn gisteren de stoffelijke resten van Schelte van Aysma (1578-1637) opnieuw bijgezet in de grafkelder onder de protestantse kerk van Schettens. Aanleiding was de herontdekking en restauratie van de kelder vorig jaar en de vondst van Van Aysma's resten daarin.
do, mei 24, 2018
Source: Friesch Dagblad
Leeuwarden - Een foto van een schoolreisje met lachende kinderen. Of een werkstuk met daarop de naam van de creatieve leerling in kwestie. Stap een gemiddelde school binnen en de kans is groot dat dit soort zaken aan de wand hangen. Het is echter de vraag hoe lang nog.
do, mei 24, 2018
Source: Friesch Dagblad
Leeuwarden - Fryslân moet 151 boeren alsnog een vergoeding geven voor het afschaffen van de subsidie voor boeren in probleemgebieden. De provincie heeft in 2014 het stopzetten van deze regeling niet op tijd bekendgemaakt. Dat heeft de rechtbank in Groningen bepaald. De 151 gedupeerde boeren krijgen nu alsnog gemiddeld bijna negentienhonderd euro per bedrijf.
wo, mei 23, 2018
Source: Friesch Dagblad
Leeuwarden - De stad Leeuwarden, de unieke Waddeneilanden maar ook de weidsheid van het landschap en de Friese Meren: alles tezamen maken ze Fryslân tot de nummer drie van Beste Europese bestemmingen in 2018. Dat stellen de makers van de bekende internationale reisgids Lonely Planet. Gisteren was de feestelijke bekendmaking in de Blokhuispoort in Leeuwarden.
wo, mei 23, 2018
Source: Friesch Dagblad
Drachten - Siton Autogroep in Drachten en Heerenveen is sinds februari eigendom van de Haaima autobedrijven. Directeur-eigenaar Jan Henk Veenhouwer heeft Siton drie jaar na de doorstart uit faillissement weer van de hand gedaan. Zowel koper als verkoper hebben geen ruchtbaarheid aan de deal gegeven.
wo, mei 23, 2018
Source: Friesch Dagblad
Leeuwarden - Een deel van de leden zal eerst wel tegensputteren, maar uiteindelijk zal iedereen wel besluiten om het lood in de viskist te laten liggen, denkt Pyt Achenbach van Sportvisserij Fryslân.
wo, mei 23, 2018
Source: Friesch Dagblad
Surhuisterveen - De brandweer van Surhuisterveen moest de afgelopen weken opvallend vaak uitrukken voor tuinbranden na het gebruik van onkruidbranders. Liefst vier keer stond een schutting of coniferenhaag in brand.
di, mei 22, 2018
Source: Friesch Dagblad
di, mei 22, 2018
Source: Friesch Dagblad
Balk - De kademuren langs de Luts in Balk zijn in zo'n slechte staat dat ze deels moeten worden vervangen. De gemeente De Fryske Marren noemt de kans groot dat een deel van de muur bezwijk. Ze wil volgend jaar een grote opknapbeurt uitvoeren. Een deel van de kademuur moet in zijn geheel worden vervangen.
di, mei 22, 2018
Source: Friesch Dagblad
Buitenpost - De Kruidhof, Hortus van Fryslân, wordt niet verzelfstandigd en krijgt vanaf 2020 flink minder geld van de gemeente Achtkarspelen. De bijdrage wordt maximaal 250.000 euro per jaar. Dat staat in het nieuwe coalitieakkoord van de gemeente waarover CDA, ChristenUnie en Gemeentebelangen het eens zijn geworden.
di, mei 22, 2018
Source: Friesch Dagblad