Henk Wijngaard is teleurgesteld in zijn nichtje Shania Twain en verlaat concert

Het optreden van Shania Twain in de Ziggo Dome in Amsterdam is voor Henk Wijngaard gisteravond uitgelopen op een teleurstelling. De zingende trucker uit Emmen had gehoopt op een ontmoeting met zijn wereldberoemde nichtje Shania, maar dat bleek niet mogelijk. Ook zijn plek in de concerttempel viel hem tegen.

Familie

Henk Wijngaard kwam er twee jaar geleden achter dat hij de oom is van Shania Twain. Zijn halfbroer is de Canadees Clarence Edwards, Shania’s vader. “Clarence is in 1998 al overleden. Daarmee was mijn zoektocht ten einde. En ik ben fan van Shania, dus ik wilde naar haar concert om die zoektocht af te sluiten.” Wijngaard heeft Shania Twain nooit gesproken.

“Ik zag een poppetje in de verte. We zaten helemaal achteraan. Ik had beter een filmpje van haar op YouTube kunnen bekijken”, zegt Wijngaard tegen RTV Drenthe en NOS Met het Oog Op Morgen.

Misschien verkeerde verwachtingen

Wijngaard had van concertorganisator Mojo twee vip-kaarten gekregen voor het concert. “Het waren echt fantastische plaatsen, in de live avenue. Je zit dan eigenlijk op de beste en duurste plek van het Ziggo Dome”, zegt Marjanne Manders van Mojo. “Wellicht wist meneer Wijngaard niet hoe groot de Ziggo Dome is en had hij andere verwachtingen. Het is nu eenmaal geen Carré, maar een zaal met 16-duizend plaatsen. Als hij dichter bij Shania had willen komen, dan had hij bij het podium moeten gaan staan”, aldus Manders.

Henk Wijngaard ziet dat anders. “Ik voelde me tijdens haar show echt verloren. Dan zie je daar mensen vooraan zitten, daar had ik ook willen zitten. Ik had me echt verheugd op de avond van mijn leven, maar het mocht niet zo zijn. Ik had meer respect verwacht van Mojo.”

Bron: https://nos.nl/l/2254473

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *