HLN Voetbal België

-- Berichten van gisteren of eerder.
Opnieuw een nederlaag voor Antwerp in de Champions League, maar het had ook anders kunnen lopen. De Great Old kreeg geen strafschop in twee betwistbare fases, maar daar zijn onze analisten (en Mark van Bommel) het niet mee eens. Na de match kookten de potjes ook nog eens over en kreeg Muja een tweede gele kaart.
di, nov 28, 2023
Source: HLN Voetbal
Te weinig. Antwerp maakte tegen Shakhtar Donetsk nooit echt aanspraak op een doelpunt, daarvoor acteerden te veel spelers te braafjes. 0 op 15 in de Champions League en twee rode cijfertjes op het Antwerps rapport.
di, nov 28, 2023
Source: HLN Voetbal
Een nieuw contract. Check! Een tweede kindje begin februari. Check! Oliver Naesen is alive and kicking well, zelfs al voelt hij zich de veteraan in zijn eigen — herdoopte — wielerploeg Decathlon AG2R La Mondiale. En zelfs al zijn de gouden jaren voorbij en moet hij de komende twee jaar met loonsvermindering vrede nemen. “In de sport werken ze niet met anciënniteit.”
di, nov 28, 2023
Source: HLN Voetbal
Een historisch Formule 1-seizoen is ten einde. Coureurs trekken op vakantie, motoren stoppen met brullen en teams werken aan de nieuwe auto's. Maar waar blijven die oude modellen? Een verzamelaar geeft inkijk in een wereld waarin tientallen miljoenen omgaan. “F1 is booming en dat zie je ook terug in de idiote bedragen die ik soms langs zie komen op veilingen. Maar ja, wat is een Rembrandt waard?”
di, nov 28, 2023
Source: HLN Voetbal
Thema na de kritiek van Mark van Bommel en Toby Alderweireld op de grasmat van STVV: het kunstgrasveld. In de VTM-voetbalpodcast ‘vier-nul' gaat host Aster Nzeyimana er met Frank Boeckx, Jarno Bertho en Marc Degryse dieper op in. Afschaffen die handel? “Neen”, zegt Frank Boeckx. “Ga in dit weer eens in Seraing spelen en dan ga je bleiten om weer op kunstgras te mogen sjotten. Wel moet er vanuit de bond bekeken worden wat de minimale vereiste is voor de kwaliteit van een kunstgrasveld.”
di, nov 28, 2023
Source: HLN Voetbal
Het Formule 1-seizoen zit erop en dat ging in een VIP-bar in Abu Dhabi gepaard met een stevig feestje. De drank vloeide rijkelijk en dat zorgde ervoor dat de toestand uit de hand liep.
di, nov 28, 2023
Source: HLN Voetbal
Op de voorlaatste speeldag van de poulefase ligt in groep F alles nog open. Hekkensluiter Newcastle (4 punten) heeft maar drie punten minder dan leider Borussia Dortmund (7 punten). De Borussen trekken op bezoek bij AC Milan (21u) en Paris Saint-Germain ontvangt Newcastle. Volg de matchen op de voet op deze pagina!
di, nov 28, 2023
Source: HLN Voetbal
Antwerp - en zeker coach Mark van Bommel - blijft zich optrekken aan het positieve in aanloop naar het Champions Leagueduel tegen Shakhtar Donetsk. “Ook al is het in Europa eigenlijk toch al voorbij", stelt onze chef voetbal Niels Poissonnier, die vindt dat het tijd is voor een eerredder. “Al is het maar om van die saillante nul vanaf te zijn. Het zal het seizoen van Antwerp FC niet maken of kraken, maar je houdt liever geen zure nasmaak over aan de champagne.”
di, nov 28, 2023
Source: HLN Voetbal
Mooi moment in de Efteling afgelopen week, waar de renners van Jumbo-Visma gehuldigd werden voor het absolute succesjaar 2023. Nathan Van Hooydonck - die misschien een toekomst wacht als ploegleider - werd in de bloemetjes gezet door boezemvriend Wout van Aert. Tiesj Benoot liet zich dan weer opmerken met een flinke snor.
di, nov 28, 2023
Source: HLN Voetbal
Antwerp kijkt straks (om 18u45) Shakhtar Donetsk in de ogen in de Champions League. Door de oorlog niet in Oekraïne, wel in het Duitse Hamburg. Grijpt de ‘Great Old' het laatste waterkansje om nog Europees te overwinteren? Volg al het nieuws in de aanloop naar de match, die live te zien is op VTM 2 en VTM GO, op deze pagina.
di, nov 28, 2023
Source: HLN Voetbal