Ingestort dak maakt blussen bij recyclingbedrijf in Dongen extra lastig

Het gaat mogelijk nog dagen duren voordat de brand bij TUF Recycling in Dongen helemaal is geblust. Het dak van de loods waar het vuur woedde, is ingestort en daardoor is het onmogelijk om bij de smeulende brandhaard te komen. “Het is nu gewoon te onveilig om naar binnen te gaan”, zegt de brandweer.

De brand bij brak gisteravond rond 19.00 uur uit in een loods waar rollen kunstgras lagen opgeslagen.

Vieze luchtjes

De brandweer heeft het vuur inmiddels wel onder controle, maar krijgt het niet uit. “Als je op een normaal dak spuit, komt het water ook niet naar binnen. Daar lopen wij nu ook tegenaan. Zo nu en dan laait het vuur weer op. Op het moment dat dit overlast geeft – met rook – slaan we de vlammen neer. Blussen kunnen we het nog niet”, zegt de brandweer tegen Omroep Brabant.

Gevaar voor de omgeving is er volgens de brandweer niet. “Maar het stinkt wel. Hier liggen kunststoffen, dus er komen vieze luchtjes vanaf. Die heb je liever niet in je huis. Maar er is geen gevaar voor de omgeving.”

Later vandaag komt het crisisteam bij elkaar om een plan van aanpak te bespreken.

Dwangsommen en afspraken niet nagekomen

Juist gisteravond zou de gemeenteraad van Dongen over TUF praten, maar die raadsvergadering werd op het laatste moment geschrapt. Het bedrijf kreeg regelmatig dwangsommen opgelegd, omdat allerlei afspraken niet zouden worden nagekomen. De gemeente had onlangs een deurwaarder naar het bedrijf gestuurd, omdat ook de dwangsommen niet betaald werden.

Bron: https://nos.nl/l/2254458

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *