De kinderopvang in Empel bij Den Bosch waar gisteren een 3-jarig meisje overleed, blijft vandaag de hele dag gesloten. Volgens de directeur van het kinderdagverblijf heeft de gebeurtenis veel indruk gemaakt op de kinderen en heeft het de ouders en medewerkers aangegrepen.

Het meisje werd rond 13.00 uur aangetroffen op het buitenterrein van het kinderdagverblijf. Ze was toen volgens de politie niet meer aanspreekbaar. Over de toedracht is nog veel onduidelijk. De politie doet daar onderzoek naar.

De directeur van de kinderopvang laat in een verklaring weten dat het slachtoffer een dochter was van een van de medewerkers van de opvang, meldt Omroep Brabant. Ze spreekt van een “noodlottig ongeval”, maar dit is nog niet door de politie bevestigd.

Ondersteunen

De directeur schrijft dat de politie momenteel onderzoek doet naar de toedracht. “Daar verlenen wij uiteraard alle medewerking aan.” Ze zegt dat de opvang nauw samenwerkt met de betrokken instanties die het incident onderzoeken.

Omdat het overlijden van het meisje andere kinderen, medewerkers en ouders zo heeft aangegrepen, blijft de opvang dinsdag dicht. “We zullen er de komende tijd alles aan doen om de ouders, de kinderen en onze medewerkers te ondersteunen waar dit nodig is.”

In de verklaring vraagt de directeur “iedereen om elkaar te steunen” en rekening te houden met de gevoelens van betrokkenen.

Bron: https://nos.nl/l/2491022

Door Cor

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *