Steenbergse Bode

-- Berichten van gisteren of eerder.
WELBERG - De Pieten uit Steenbergen en omgeving maken er weer een rommeltje van. In hun mooie Pietencircus gaat er van alles fout en ze hebben jou nodig om te helpen bij het oplossen van hun probleem. Kom je ook?
di, nov 28, 2023
Source: Steenbergse Bode
BERGEN OP ZOOM - Het KNMI heeft code geel afgekondigd voor Noord-Brabant. Vanavond is er kans op gladheid door sneeuw, en 's nachts ook door bevriezing.
ma, nov 27, 2023
Source: Steenbergse Bode
BERGEN OP ZOOM - Ondernemers zijn vaak dag en nacht bezig met hun onderneming. Maar wat drijft hen? Wat is hun motivatie? En waar liggen zij 's nachts van wakker? In 'Aan de keukentafel met...' gaan we met hen in gesprek en gaan we op zoek naar het bijzondere verhaal dat zij te vertellen hebben. Deze week: Lynda Cornet uit Breda met een tandartsenpraktijk in Bergen op Zoom.
zo, nov 26, 2023
Source: Steenbergse Bode
STEENBERGEN- Aan de Lindenburghlaan heeft in de nacht van zaterdag op zondag een steekpartij plaatsgevonden. Hierbij raakte één man ernstig gewond. Meerdere hulpdiensten waaronder een traumahelikopter kwamen ter plaatse om medische hulp te verlenen. Wat de aanleiding is voor de steekpartij is op dit moment nog onduidelijk.
zo, nov 26, 2023
Source: Steenbergse Bode
STEENBERGEN - De VVD Steenbergen heeft vrijdag een brandbrief geschreven aan het landelijk bestuur van de partij. In de brandbrief laat de VVD Steenbergen weten het niet eens te zijn met het besluit van het landelijk bestuur om niet deel te nemen aan de formatiegesprekken met de PVV. Door niet te onderhandelen met de PVV zou het bestuur de kiezer ongehoord laten.
za, nov 25, 2023
Source: Steenbergse Bode
STEENBERGEN - Buurtpreventieteams uit Steenbergen hebben woensdag samen met de politie en Gemeente Steenbergen deelgenomen aan het zogeheten Donkere Dagen Offensief. Tijdens deze preventieve actie wordt er samengewerkt om inwoners een veilig gevoel te geven, zeker nu het 's avonds langer donker is. Er wordt in deze periode extra aandacht gegeven aan het voorkomen van inbraken, overvallen en vuurwerkoverlastBurgemeester Ruud van den Belt opende het programma. “Tijdens het Donkere Dagen Offensief willen we inwoners een veilig en prettig gevoel geven. Het is zichtbaar dat veiligheid in de buurt is. En dat is in deze donkere tijd van het jaar belangrijk." Na een briefing vanuit de politie trokken de vele vrijwilligers van de buurtpreventieteams de wijken in.SurveillanceTijdens de surveillance hadden ze vooral aandacht voor inbraakpreventie, vuurwerkoverlast en overlastgevende jeugd. Ze werden hierbij ondersteund door de politie, burgemeester Van den Belt, AOV'ers (ambtenaren openbare orde en veiligheid) en wijk-boa's (buitengewone opsporingsambtenaren). De politie heeft ook verkeers- en alcoholcontroles uitgevoerd.ValOp-shopDaarnaast reed de ValOp-Shop rond. Deze bus geeft aandacht aan verkeersveiligheid. Fietsers die goed zichtbaar zijn op de weg worden beloond met een kleinigheidje. En fietsers waarbij de verlichting niet goed werkt, worden direct geholpen met goede verlichting zodat iedereen veilig op de weg rijdt.
vr, nov 24, 2023
Source: Steenbergse Bode
STEENBERGEN - Burgemeester Ruud van den Belt meldt deze donderdag terug te kunnen kijken op een geslaagde verkiezingsdag in de gemeente Steenbergen. Hij roemt daarbij de inzet van iedereen die heeft bijgedragen aan het soepele verloop van de Tweede Kamerverkiezingen in Steenbergen.
do, nov 23, 2023
Source: Steenbergse Bode
STEENBERGEN - Van komende vrijdag 22.00 uur tot zaterdag 06.00 uur is de Haringvlietbrug in de A29 in beide richtingen afgesloten voor al het verkeer wegens werkzaamheden.
do, nov 23, 2023
Source: Steenbergse Bode
STEENBERGEN - Burgemeester Ruud van den Belt bezocht woensdag verschillende stembureaus om alle toegewijde stembureauleden te bedanken. Hij stemde zelf op het stembureau in het gemeentehuis.
do, nov 23, 2023
Source: Steenbergse Bode
STEENBERGEN - In Steenbergen heeft de PVV bij de Tweede Kamerverkiezingen uitstekende zaken gedaan, Zij ging er aan de haal met 37,1 procent van de stemmen, een stijging van 19,4 procent. Nieuwkomer NSC deed het 12,9 procent van de stemmen prima, net als BBB met 6.3 procent van de stemmen (een stijging van 5,1 procent).
do, nov 23, 2023
Source: Steenbergse Bode