Metro Nieuws

-- Berichten van vandaag.
Als Hugo Pelzer (nu 39) opstond, ging hij meteen naar buiten om een sigaretje op te steken en een kop koffie te drinken. Een pakje sigaretten ging er op gegeven moment wel doorheen, totdat hij vanuit zijn werk een cursus stoppen-met-roken aangeboden kreeg.
do, okt 18, 2018
Bron: MetroNieuws
Als het aan staatssecretaris Paul Blokhuis (VWS) ligt, wordt de roker een paria, zo kopte De Telegraaf donderdagochtend. Met een pakket vergaande maatregelen moet Nederland een volledig rookvrije samenleving worden.
do, okt 18, 2018
Bron: MetroNieuws
Word jij ook wel eens gek van die eeuwige stroom aan WhatsApp berichtjes? WhatsApp werkt aan een functie waarbij gearchiveerde chats met nieuwe berichten niet meer omhoog springen.
do, okt 18, 2018
Bron: MetroNieuws
Inpakken kan soms een lastig klusje zijn, helemaal als je 200.000 euro aan cash moet verstoppen. De douane op Eindhoven Airport heeft in de bagage van een 29-jarige man twee ton aan contant geld gevonden. Het geld zat verstopt in zijn sportschoenen.
do, okt 18, 2018
Bron: MetroNieuws
Eva Ehrlich hoort van alles, daar bij de Drugs Infolijn. Van ik heb zulke zwarte gedachten na xtc, kan dat kwaad? tot Help, m'n vriend snuift te veel, hoe ga ik ermee om?
do, okt 18, 2018
Bron: MetroNieuws
Als het aan staatssecretaris Paul Blokhuis (VWS) ligt, wordt de roker een paria. Blokhuis heeft een concept-akkoord met antirookclubs en gezondheidsorganisaties, met vergaande maatregelen voor rokers.
do, okt 18, 2018
Bron: MetroNieuws
Het is nog stil op de redactie als Tim van Rij arriveert. Het is nog geen 09:00 uur en er zitten pas drie mensen achter hun laptop wakker te worden met een bak koffie of thee. Desondanks wordt de 20-jarige NS-machinist warm onthaald. Verslaggever Iris Hermans herkent hem van Instagram. „Hey! Machinist Tim!!!”
do, okt 18, 2018
Bron: MetroNieuws
Uit cijfers van de Wereldbank blijkt, dat ruim 2,8 miljoen Nederlanders in 2017 te maken kregen met armoede. Kleding kopen bij de kringloopwinkel, niet meer naar de sportschool en de goedkoopste boodschappen uitkiezen. Armoede blijft in Nederland een probleem. ,,Ik en mijn broer konden niet mee naar feestjes, want daar was geen geld voor”, vertelt Karin (33)* . Ze kreeg tijdens haar jeugd al te maken met armoede en heeft zich inmiddels bijna vrijgevochten van haar eigen schulden.
do, okt 18, 2018
Bron: MetroNieuws
Als het aan de kunstenaar Banksy had gelegen, was er helemaal niets van zijn beroemde schilderij Girl and Balloon overgebleven. Het schilderij werd begin deze maand vernietigd tijdens de veiling.
do, okt 18, 2018
Bron: MetroNieuws
Hoe asociaal zijn Nederlanders op de weg? Nou best wel. Een kwart van de automobilisten maakt tijdens het rijden wel eens ruzie met andere weggebruikers. Ook gaf 16 procent van hen aan wel eens met te veel drank achter het stuur te gaan zitten. Deze cijfers komen uit het onderzoek van Autoverzekering.nl, zij namen het gedrag op de weg van 1065 Nederlanders onder de loep. Verkeersfittie Het zal geen verassing zijn: mannen hebben vaker ruzie in het verkeer dan vrouwen. Ongeveer een derde van de mannelijke chauffeurs geeft toe wel eens een opgestoken middelvinger of krachtterm gericht naar een andere weggebruiker. Toch zijn de dames geen ook lieverdjes want 16 procent van hen heeft wel een verkeersruzie. „Verkeersruzies kunnen met allerlei onverwachte manoeuvres gepaard gaan, wat zorgt voor gevaarlijke verkeerssituaties,” zegt Willemijn Kuitenbrouwer van Autoverzekering.nl. „Mensen brengen niet alleen zichzelf, maar ook andere verkeersdeelnemers ernstig in gevaar met dit asociale gedrag. Vooral mannen lijken zich niet te bekommeren om de veiligheid van anderen.” Alcohol en bijrijders Het is ook het mannelijke deel van de bevolking die vaker met een te hoog alcoholpromillage achter het stuur gaat zitten, 23 procent van de ondervraagden gaf toe dit wel eens te hebben gedaan. Bij vrouwen was dit percentage maar 8 procent. „Volgens een recente schatting van Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid was 11 tot 24 procent van de verkeersdoden in Nederland het gevolg van overmatig alcoholgebruik, dit zijn dus schrikbarend hoge percentages." Wil jij minder agressief worden op de weg? Neem dan een bijrijder mee. Tweederde van de jongeren gaf aan voorzichtiger te rijden wanneer er een passagier extra in de auto zit, ook bij andere leeftijdsgroepen is er een 'bijrijder-effect' merkbaar. Blijkbaar voelen Nederlanders zich dus toch een beetje verantwoordelijk voor de veiligheid van hun passagiers. Bekijk ook: Achttien doden door aanslag op school De Krim Bekijk ook: Uitzetting voorkomen door non-stop kerkdiensten Bekijk ook: Dode haai aangespoeld op strand van Zandvoort
do, okt 18, 2018
Bron: MetroNieuws
-- Berichten van gisteren of eerder.
Het roken van wiet is in Canada vanaf woensdag niet langer verboden. Dit maakte een medewerker van de Canadese regering dinsdagavond (lokale tijd) bekend. Op 20 juni jongstleden werd er door het merendeel van het parlement gestemd voor het legaliseren van marihuana.
wo, okt 17, 2018
Bron: MetroNieuws
De politie was geïnfiltreerd in de groep die volgens het Openbaar Ministerie een grote aanslag in Nederland wilde plegen. Dat melden RTL Nieuws en NRC op basis van anonieme bronnen rond het onderzoek. Volgens NRC deed de politieman zich voor als 'aanslagplanner' van terreurbeweging Islamitische Staat (IS). RTL meldt dat de politie zelfs wapens leverde.
wo, okt 17, 2018
Bron: MetroNieuws
Cardiologen van het Amsterdamse stadsziekenhuis OLVG waarschuwen voor de effecten van drugsgebruik op het hart. Zo zou bij een op de vier hartinfarcten onder volwassen van 18 tot 45 jaar cocaïne in het spel zijn geweest.
wo, okt 17, 2018
Bron: MetroNieuws
Goed nieuws voor fans van Mowgli en Simba. Aanstaande zomer kunnen de liefhebbers hun lol op tijdens het eerste festival dat volledig is gewijd aan de Disneyklassiekers The Lion King en Jungle Book. Het evenement vindt plaats in het Parijse themapark en werd aangekondigd tijdens de presentatie van het seizoen 2018-2019.
wo, okt 17, 2018
Bron: MetroNieuws
Uit onderzoek is gebleken dat minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat opzettelijk cruciale informatie over de veiligheid van de stint heeft achtergehouden.
wo, okt 17, 2018
Bron: MetroNieuws
Kijk tegen je baas op, verafschuw je baas of koester je baas met heel je hart. Het liefst doen we natuurlijk het laatste. Gezien het vandaag 'dag van de baas' is, sprak metro met mensen die zo'n toffe werkgever hebben, dat het werk altijd een feestje is.
wo, okt 17, 2018
Bron: MetroNieuws
In de kantine van een school op de Krim ging woensdag een bom af die gevuld was met metalen voorwerpen. Het Russische Onderzoekscomité doet onderzoek naar de daad.
wo, okt 17, 2018
Bron: MetroNieuws
Nils Gärtner Greskewitz (31) uit Hamburg is een echte dierenliefhebber. Hij zet zich al jaren in voor de bescherming van onze fauna. Zo doet hij mee aan strand clean-ups, is hij veganist en werkt hij als vrijwilliger bij het Friese zeehondencentrum Pieterburen. Het helpen van zieke en gewonde zeehonden, om ze zo weer vrij te kunnen laten in de natuur, geeft hem voldoening. Tijdens zijn werk loopt hij echter tegen een muur van wetgeving aan. Nils vindt het belangrijk dat Europa het beleid omtrent dierenrechten verandert. Daarom gaat hij stemmen tijdens de Europese verkiezingen op 23 mei 2019.
wo, okt 17, 2018
Bron: MetroNieuws
Een aantal kerken in Amsterdam vergadert vandaag om te kijken wat ze kunnen doen om uitgeprocedeerde asielkinderen te helpen. Zij worden namelijk uitgezet. De kerken overwegen een estafettedienst te houden.
wo, okt 17, 2018
Bron: MetroNieuws
Op het strand van Zandvoort is dinsdag een dode haai aangespoeld. Volgens een medewerker van Ecomare gaat het om een gladde, ofwel, gewone toonhaai.
wo, okt 17, 2018
Bron: MetroNieuws
Het is sowieso verboden, het gebruik van je telefoon tijdens het autorijden, maar de komende dagen moet je het zeker laten! De politie is namelijk een driedaagse actie gestart met de ‘belbus'. Dat houdt in dat undercoveragenten in touringcars op de wegen rijden, om zo appende en bellende bestuurders op de bon te slingeren. Door het gebruik van een touringcar kunnen met name vrachtwagenchauffeurs beter worden aangepakt. Ze zitten namelijk dan op dezelfde hoogte. 230 euro boete Op het traject tussen Zwolle en Arnhem worden onder meer de touringcars ingezet. Bij een eerdere ‘belbus'-actie op dat traject werden honderden bestuurders 'getrakteerd' op een vette prent. Je krijgt namelijk een boete van 230 euro voor het vasthouden van een telefoon. Ongeacht wat je er op dat moment mee doet. Daar bovenop komen uiteraard nog de negen euro administratiekosten. Bekijk ook: Politie pakt jager op omdat hij op mensen schoot Bekijk ook: Als de kat van huis is, wordt de natuur bedreigd
wo, okt 17, 2018
Bron: MetroNieuws
Katten zijn bij de meeste mensen vooral bekend als lieve huisdieren en als hoofdrolspeler in knotsgekke filmpjes. Toch hebben deze aaibare beestjes ook een minder vriendelijke kant. Buitengebieden zijn de poezenbeesten liever kwijt dan rijk.
wo, okt 17, 2018
Bron: MetroNieuws
Een jager is woensdag aangehouden door de politie omdat hij met hagel op een 17-jarige jongen zou hebben geschoten. Ook wordt hij ervan verdacht de auto van een 45-jarige vrouw met hagel te hebben geraakt. De man, afkomstig uit de gemeente Goes, heeft een jachtakte. Daarom mag hij wapens in zijn bezit hebben.
wo, okt 17, 2018
Bron: MetroNieuws
Wiet is legaal in Canada. Dat heeft een medewerker van de regering op dinsdagavond (lokale tijd) bekendgemaakt. Vanaf woensdag is gebruik van marihuana legaal in Canada. Dat betekent dat Canadezen die zijn veroordeeld wegens het bezit van 30 gram wiet of minder, gratie krijgen. Die overtreding wordt van het strafblad afgehaald.
wo, okt 17, 2018
Bron: MetroNieuws
We zijn niet klaar voor een waternoodsramp, zegt het Nederlandse Rode Kruis. We moeten ons beter voorbereiden op overstromingen en goed bekijken of we in een risicogebied wonen. Ook raadt de hulporganisatie aan om een noodpakket in huis te halen.
wo, okt 17, 2018
Bron: MetroNieuws
Op een middelbare school in het noordoosten van Zuid-Afrika zijn 36 scholieren zwanger. Al deze meisjes zijn tussen de veertien en achttien jaar oud, zegt woordvoerder Neil Shikhwambana van het ministerie van Volksgezondheid van de provincie Limpopo.
wo, okt 17, 2018
Bron: MetroNieuws
Grietje Evenwel (31) wist het toen ze op een dag wakker werd meteen: die ruis die ze hoort in haar oren is geen goed teken. Het is inmiddels acht jaar later en het indringende geluid in haar oren is nooit meer weggegaan.
wo, okt 17, 2018
Bron: MetroNieuws
Donorkinderen moeten kosteloos kunnen uitzoeken wie hun biologische vader is. Dat vindt Carla Dik-Faber van de ChristenUnie. „Ik vind dat ieder kind er recht op heeft om te weten van wie hij of zij afstamt. Dat is belangrijk voor je eigen identiteit en voor je medische dossier. En daar mag dus geen prijskaartje aan hangen."
wo, okt 17, 2018
Bron: MetroNieuws
De populariteit van streamingdienst Netflix heeft gevolgen voor ons seksleven. Zo geeft maar liefst 17 procent van de Nederlanders aan dat het seksleven lijdt onder het enorme aanbod aan films, serie's en programma's.
di, okt 16, 2018
Bron: MetroNieuws
De ratten in New York hoeven niet meer bang te zijn voor katten. Dat blijkt uit een nieuwe studie. De ratten zijn zodanig gegroeid dat de katten ze te groot vinden om ze aan te vallen of op te eten. Een groep onderzoekers van Fordham University bestudeerde drie maanden het gedrag van 37 ratten in de wijk Brooklyn.
di, okt 16, 2018
Bron: MetroNieuws