Nu.nl Politiek

-- Berichten van gisteren of eerder.
Na een recordjaar voor vrouwelijke burgemeestersbenoemingen blijkt het aantal vrouwelijke sollicitanten naar dat ambt dit jaar af te nemen.
di, aug 14, 2018
Source: Nu Politiek
Nederland telt vanaf volgend jaar 25 gemeenten minder. Zijn het er nu nog 380, vanaf 1 januari 2019 zijn het er door gemeentelijke herindelingen nog maar 355, meldt de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG).
vr, aug 10, 2018
Source: Nu Politiek
Ex-minister en VVD-senator Frank de Grave is voorgedragen als nieuw lid van de Raad van State, een belangrijk adviesorgaan van de regering. Het kabinet moet over de voordracht door de raad nog de knoop doorhakken.
vr, aug 10, 2018
Source: Nu Politiek
Het telefoonverbod voor fietsers wordt volgens minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) alsnog in 2019 ingevoerd. Dat zegt ze nadat een woordvoerder beweerde dat het langer zal duren dan eerst gedacht.
wo, aug 08, 2018
Source: Nu Politiek
Boeren die door de aanhoudende droogte in financiële problemen zijn geraakt, krijgen hulp van de overheid. Zij kunnen een verklaring aanvragen waarmee ze vervolgens een overbruggingskrediet bij de bank kunnen aanvragen, zo kondigt minister Carola Schouten (Landbouw) dinsdag aan.
di, aug 07, 2018
Source: Nu Politiek