Opiniez – Politiek en Maatschappij

-- Berichten van gisteren of eerder.
Gard Simons De vanzelfsprekendheid waarmee van de ene op de andere dag ervan uitgegaan werd dat heel Nederland ‘van het gas af moet', is opmerkelijk, om niet te zeggen: verbijsterend. Huishoudens wordt te verstaan gegeven dat ze een warmtepomp moeten installeren. Over wie dat gaat betalen rept niemand.
wo, okt 17, 2018
Bron: Opiniez
Kees de Lange Zodra het woord ‘fossiele brandstof' valt, schiet links Nederland in een emotionele kramp. Als je de media mag geloven - ik zou daar overigens voorzichtig mee zijn - schijnt het gebruik van fossiele brandstoffen tot het hoofdprobleem van het tijdvak waarin wij leven gegroeid te zijn. Alles wat fossiel is dient met spoed uit onze samenleving verwijderd te worden en vervangen door vormen van energieopwekking die weliswaar niet kunnen werken, maar die men graag ‘duurzaam' noemt.
di, okt 16, 2018
Bron: Opiniez
Johannes Vervloed Vandaag bezoekt de Oostenrijkse kanselier Kurz ons land. Dit doet de vraag rijzen waarom een coalitie in Oostenrijk tussen middenpartij ÖVP en de rechts-populistische FPÖ wel mogelijk is en in Nederland een coalitie met FvD en PVV vooralsnog wordt uitgesloten. Het bekende cordon sanitair.
ma, okt 15, 2018
Bron: Opiniez
Johannes Vervloed Met de opkomst van China, de wederopstandig van Rusland en de America First politiek van Trump is een nieuw geopolitiek landschap ontstaan. Het Nederlandse buitenlandse beleid en dat van de EU verkeren echter in staat van ontkenning. Men weigert in te zien dat een nieuw tijdperk is aangebroken en dat het naoorlogse multinationale institutionele kader z'n langste tijd heeft gehad.
zo, okt 14, 2018
Bron: Opiniez
Jan Gajentaan Het was me het weekje wel, door de rechtszaak in het Friese Leeuwarden tegen Jenny Douwes en de #blokkeerfriezen. Wat was bedoeld als een ongebreidelde poging tot intimidatie door het OM van een groepje trotse Friezen die zich niet neerlegden bij de fratsen van een doorgeslagen politiek-correcte overheid, liep uit op een waar volksfeest.
za, okt 13, 2018
Bron: Opiniez
Kees de Lange De laatste jaren is er een uitgebreid debat over het bestaansrecht van de Eerste Kamer. Regelmatig zijn er geluiden te beluisteren dat de Eerste Kamer maar beter opgeheven kan worden. Alvorens onberaden stappen te ondernemen, is een analyse wellicht zinvol. Daartoe is dit stuk een poging.
do, okt 11, 2018
Bron: Opiniez
Pamela Pinas ✔️ "Onwetendheid is Kracht". U leest het goed, gewoon braaf naar de overheid luisteren en meer hoeft u niet te doen. Nee, dit is niet 1984, maar de werkelijkheid van 2018. De overheid en de MSM worden steeds allergischer voor tegengeluiden en doen er alles aan om die zoveel mogelijk de kop in te drukken. De fysieke omgeving kwam aan bod in deel 1: Fahrenheit 451. Maar hoe zit het met de digitale omgeving?
ma, jan 29, 2018
Bron: Opiniez