Opiniez – Politiek en Maatschappij

-- Berichten van vandaag.
door Jezzebel ✅ De genderneutraliteitsmaffia wil alles en iedereen een beetje minder vrouw of man laten zijn. Waarom? Om de wereld een beetje aan te passen aan hen die zich niet zo thuis voelen in het hokje man of vrouw. Dat heeft natuurlijk helemaal niets met vrijheid te maken. Het geeft niemand de ruimte om te zijn wie hij of zij wil zijn.
zo, sep 24, 2017
Source: Opiniez
-- Berichten van gisteren of eerder.
door Robert Bor ✅ In 'Hoe word je een fascist?' beschreef ik het proces van demoniseren. We konden zien hoe de benoemers de definities van de etiketten nazi, fascist en racist verruimd hebben om het bereik te vergroten. Tevens hebben we kennis gemaakt met de instrumenten die men heeft om een etiket aan te brengen. Zodra het aanbrengen van het etiket is geslaagd, doet een verontwaardigde maatschappij de rest.
do, sep 21, 2017
Source: Opiniez
door Ann Moella ✅ Soms lach je hardop over wat je leest. Omdat het zo grappig mooi bevestigt wat ik eerder op OpinieZ schreef. Bijvoorbeeld dit Manifest Voor Verantwoordelijke Journalistiek, onder leiding van wereldburger en journalist Ralf Bodelier. Deze journalisten dragen verantwoordelijkheid voor het wereldbeeld dat u heeft, beste lezer.
do, sep 21, 2017
Source: Opiniez
door Jan Gajentaan ✅ Gisteravond keek ik op NPO2 naar de beklemmende documentaire Dugma the Button, uit 2016. Het is typisch zo'n film die je uit walging liever meteen wilt uitzetten, maar die je tegelijkertijd gefascineerd gadeslaat. Al was het maar omdat er een uniek inkijkje wordt gegeven in het grootste probleem van onze tijd: het militante jihadisme.
wo, sep 20, 2017
Source: Opiniez
door Freek van Beetz ✅ Er was natuurlijk weer kritiek, vooral over de inhoud van deze ‘beleidsarme‘ Troonrede, maar mij viel vooral de toegankelijke tekst op. Er was kennelijk extra gelet op ‘begrijpelijke taal'. Dat was in het verleden nog wel eens anders. In mijn tijd als Haagse ambtenaar kreeg ik wel eens de opdracht om een tekst voor de Troonrede aan te leveren.
di, sep 19, 2017
Source: Opiniez
door Tanya Hoogwerf ✅ In de afgelopen jaren na de omvorming naar een Nationale Politie valt op dat de berichtgeving rondom politie in stijgende mate negatief is. Variërend van rellen over corruptie, hoofddoekjes en iftars tot en met het gesjoemel met geld door de Ondernemingsraad en de bedenkelijke rol van toenmalig korpschef Bouman hierin.
di, sep 19, 2017
Source: Opiniez
door Alexander Sassen van Elsloo ✅ Een gedeelte van columnistisch Nederland viel over de uitspraak van Baudet dat de EU ontstaan is uit de wens van de VS om het rode gevaar in te dammen. Zo sprak Arend Jan (AJ) Boekestijn in tweets er schande van dat Baudet dit soort “onzin” verkondigt. Hij besloot er een column over te schrijven voor de NPO (jawel, diezelfde NPO die Baudet wil opdoeken). Zijn verweer raakt echter kant noch wal. Wat mij bevreemdt, want Boekie is normaal best scherp.
ma, sep 18, 2017
Source: Opiniez
door Uri van As ✅ Op 29 augustus j.l. werd Noord-Korea in een spoedzitting van de VN-Veiligheidsraad unaniem veroordeeld voor het afschieten van een intercontinentale ballistische raket (ICBM) over Japans grondgebied. Vijf dagen later werd de wereldgemeenschap geschoffeerd door de ontploffing van een waterstofbom van maar liefst 250 kt, 17 keer krachtiger dan de bom op Hiroshima.
zo, sep 17, 2017
Source: Opiniez
door Ann Moella ✅ "Er zijn heel wat burgers die jou, wanneer je rillend uit zee opduikt, het liefst weer kopje-onder zouden duwen of in het rubberen bootje terug meppen." Aldus de Vlaamse schrijver/dichter Stefan Hertmans in zijn Open Letter to Europe in opdracht van de Duitse Allianz Kulturstiftung en het Sloveense poëziefestival Days of Poetry and Wine.
zo, sep 17, 2017
Source: Opiniez