Opiniez – Politiek en Maatschappij

-- Berichten van gisteren of eerder.
Ruben Gischler ✔️ Het zat al een tijdje in de lucht, maar het Links-Islamitisch blok in Rotterdam is een feit. Nida gaat samen met GroenLinks, SP en PvdA de verkiezingen in. Zo sluit GroenLinks haar voormalige wegloper Nourdin el Ouali weer in de armen. Eenheid in verscheidenheid, “één wereld in een stad”. Het moet de voorman van de eerste succesvolle Nederlandse moslimpartij als muziek in de oren klinken.
do, feb 22, 2018
Source: Opiniez
Freek van Beetz ✔️ De uitkomst van het debat over de intrekking van het raadgevend referendum stond al bij voorbaat vast: democratie is mooi, maar je moet er als bestuurder geen last van hebben. De regeringspartijen konden het dedain voor de gewone kiezer nauwelijks verbergen. De Speld verwoordde het op de eigen, karakteristieke manier heel treffend: D66 over referendum-draai: ‘Mensen bij nader inzien tyfusdom'
do, feb 22, 2018
Source: Opiniez
Arthur van Amerongen ✔️ Ik heb mij tijdens de research voor ‘Brussel Eurabia' verdiept in met name de Belgische berichtgeving over de islam. In een geactualiseerde versie van het boek dat vorig jaar na de aanslagen in Brussel uitkwam, schreef ik: ‘De Belgische media hebben een dagtaak aan het goedpraten en downplayen van islamitisch geïnspireerd geweld.'
wo, feb 21, 2018
Source: Opiniez
Robert Bor ✔️ Leo Lucassen, hoogleraar sociale geschiedenis aan de universiteit van Leiden, zakt regelmatig door het sociaal-wetenschappelijke ijs. In zijn immigratie-debat met Jan van de Beek was het Lucassen die verre van de feiten bleef terwijl zijn opponent een goed onderbouwd verhaal afstak.
di, feb 20, 2018
Source: Opiniez
Tanya Hoogwerf ✔️ Onlangs publiceerde het Nederlands Israelitisch Weekblad (NIW) een indringend relaas van een jonge vrouw. Ze had gesolliciteerd voor een functie bij Stichting Nieuw Thuis Rotterdam (SNTR). Een stichting die is opgezet door De Verre Bergen, een investeringsvehikel van de familie Van der Vorm, een machtige en rijke familie met veel invloed in het Rotterdamse.
ma, feb 19, 2018
Source: Opiniez
door Uri van As ✔️ Voor een nieuwe generatie rechtse kiezers, doeners en denkers heeft de VVD haar aantrekkingskracht verloren. Met Mark Rutte als leider is de VVD getransformeerd tot een bierdrinkende versie van de vinologen-vereniging D66. De VVD is een links-liberale partij geworden in rechtse vermomming. Een partij met de diepgang van een platbodem.
zo, feb 18, 2018
Source: Opiniez
Pamela Pinas ✔️ De Nederlandse politiek en overheid kan anno 2018 niet meer serieus genomen worden. Neem Femke Halsema die een neutrale uitspraak van Thierry Baudet over ras en IQ weet om te buigen tot een 'rassendebat' om media-aandacht te genereren voor haar gooi naar het burgemeesterschap van Amsterdam.
za, feb 17, 2018
Source: Opiniez
Robert Bor ✔️In tegenstelling tot hoe D66 wellicht overkomt, is het beslist geen partij zonder principes. Het progressieve D66 heeft diep in haar wezen het utopische doel verankerd te komen tot een wereldoverheid. Denk hierbij aan een politiek orgaan waarin alle landen van de wereld vertegenwoordigd zijn en waardoor een ieder in vrede en harmonie met elkaar kan leven.
vr, feb 16, 2018
Source: Opiniez
Jan Gajentaan ✔️ Voor wie nog enige hoop koesterde dat progressief Nederland bij zinnen zou komen en een realistische koers ging varen wat betreft immigratie en integratie, was het gisteren een slechte dag. In Rotterdam kondigden de partijen PvdA, GroenLinks en SP een alliantie aan met de islamisten van NIDA. Dit alles met het hogere doel Leefbaar Rotterdam uit het stadsbestuur te krijgen.
do, feb 15, 2018
Source: Opiniez
Arthur van Amerongen ✔️ In de Lage Landen strijdt een toom islamknuffelaars voor de onvoorwaardelijke acceptatie van de salafistische islam als zuil in een volledig ontzuilde samenleving. Het zijn fellowtravellers als David Van Reybrouck, Tom Lanoye, Sunny Bergman en Anja Meulenbelt. Na iedere aanslag disculperen deze apologeten de daders door ze weg te zetten als loslopende, zielige, eenzame gekkies.
wo, feb 14, 2018
Source: Opiniez
Asher ✔️ De Game Is On. Halbe Zijlstra zal zich in de Tweede Kamer moeten verantwoorden over zijn Poetin-leugen. Het ziet er somber uit voor hem. Eerdere, ernstig in het nauw gekomen VVD-bewindspersonen hebben de confrontatie met het parlement niet overleefd. Weekers, Hennis en Van der Steur hadden weliswaar de regeringscoalitie achter zich, maar traden toch af omdat ze geen brede steun in de volksvertegenwoordiging meer kregen.
di, feb 13, 2018
Source: Opiniez
André ten Dam ✔️ Voortbordurende op de gedachten van Keynes, kan de impasse tussen ‘economie' en ‘politiek' worden doorbroken en de Gordiaanse Euroknoop ontward. Een goed functionerend Europees monetair stelsel op basis van zowel de euro (en de voordelen daarvan) als de noodzakelijke ‘flexibiliteit' van nationale wisselkoersen en rentedifferentiatie is gewoon voorhanden.
ma, feb 12, 2018
Source: Opiniez
André ten Dam ✔️ Met de te dure euro zijn de economie, werkgelegenheid en financiën van de zwakkere EU-landen in het slop geraakt en wordt het herstel op eigen kracht geblokkeerd. Het door de Trojka aan die landen opgelegde veel te stringente procyclische bezuinigingsbeleid (in tegenstelling tot het Keynesiaanse contra-cyclische begrotingsbeleid heeft de economische en sociale problematiek verergerd.
zo, feb 11, 2018
Source: Opiniez
door Uri van As ✔️ De door geo-politieke grootheden als Petra Stienen en Frans Timmermans bejubelde Arabische lente, heeft gezorgd voor een opbloei van oude en nieuwe islamitische gebruiken: koppensnellen, hi-tech executies, gifaanvallen, genocide, ongekende terreur, martelen, slavenhandel en verkrachtingen. Honderdduizenden mensen zijn op onvoorstelbare wijzen afgeslacht. Miljoenen zijn op de vlucht geslagen.
zo, feb 11, 2018
Source: Opiniez
YorienvdH ✔️ Regeringspartij D66 zet een beproefde uit Rusland afkomstige propaganda-tactiek in om de oppositie in de Tweede Kamer en de gemeenteraadsverkiezingen in Amsterdam te beïnvloeden. Wat D66 en kornuiten namelijk aan het doen zijn komt regelrecht uit de Sovjet-Russische school van de klassieke conditionering van Ivan Petrovich Pavlov (1849-1936).
zo, feb 11, 2018
Source: Opiniez
Pamela Pinas ✔️ "Onwetendheid is Kracht". U leest het goed, gewoon braaf naar de overheid luisteren en meer hoeft u niet te doen. Nee, dit is niet 1984, maar de werkelijkheid van 2018. De overheid en de MSM worden steeds allergischer voor tegengeluiden en doen er alles aan om die zoveel mogelijk de kop in te drukken. De fysieke omgeving kwam aan bod in deel 1: Fahrenheit 451. Maar hoe zit het met de digitale omgeving?
ma, jan 29, 2018
Source: Opiniez