Opiniez – Politiek en Maatschappij

-- Berichten van gisteren of eerder.
Henk Strating De opstellers van het Manifest Vrij Links bepleiten niets anders dan wat het brede politieke sociaal-liberale midden (in Nederland van pak hem beet Groen Links tot de SGP en alles wat daar tussen zit) de afgelopen 50 jaar heeft nagestreefd. Veel algemene waarheden over vrijheid en gelijkwaardigheid, maar geen begin van oplossingen voor de grote problemen van deze tijd.
vr, mei 25, 2018
Source: Opiniez
Lettie Verburg BIJ1-voorvrouw en zelfverklaard racismebestrijdster Sylvana Simons heeft een bizarre brief geschreven aan de informateur van het Amsterdamse stadbestuur. Haar politieke geloofsbelijdenis is die van de intersectionaliteit. Verder staat het verhaal vol van modieuze, SJW-terminologie. Maar ze mijdt bestuursverantwoordelijkheid.
do, mei 24, 2018
Source: Opiniez
Kees de Lange In de Griekse mythologie kon Koning Midas alles in goud veranderen. Dat onbeperkte wensdenken bleek niet tot grote problemen te leiden. Net zo rampzalig als de luchtfietserij van het huidige migratiebeleid en energiebeleid. Hoe vinden we een uitweg?
do, mei 24, 2018
Source: Opiniez
Freek van Beetz Op Twitter las ik dat er een heruitgave komt van de schitterende roman “De tuin van de Finzi-Contini's” (1962) van Giorgio Bassani. Deze tijd van toenemend antisemitisme in Europa maakt die heruitgave meer dan nodig: het beschrijft een beklemmende werkelijkheid in een wereld die die werkelijkheid het liefst negeert of bagatelliseert.
wo, mei 23, 2018
Source: Opiniez
Jan Gajentaan In Italië hebben de winnaars van de verkiezingen, de linkse Vijfsterrenbeweging M5S van Beppe Grillo en de rechts-populistische Lega, een monsterverbond gesloten. De nieuwe coalitie is eurosceptisch, maar kenners betwijfelen of het tot een Italexit zal komen.
di, mei 22, 2018
Source: Opiniez
Uri van As De door de Palestijnse terreurorganisatie Hamas georganiseerde Mars van de Terugkeer kan een succes worden genoemd. Niet omdat het de deelnemers is gelukt om ‘terug te keren' naar een land waar ze nooit gewoond hebben, noch geboren zijn. Dat is een fantasie die nooit werkelijkheid zal worden. Nee, de Hamas-mars is vooral uit antisemitisch oogpunt een schot in de roos.
ma, mei 21, 2018
Source: Opiniez
Pamelas Pinas Met de groei van de islam in Nederland komt de scheiding tussen kerk en staat zwaar onder druk te staan. Aanhangers van de islam worden in hun religieus vertoon gesteund door enthousiast mee-iftarrende politici, bestuurders en de media. Wie daar vraagtekens bij durft te plaatsen, kan in het openbare debat direct rekenen op afkeer en minachting.
zo, mei 20, 2018
Source: Opiniez
Jan Gajentaan Net als veel Nederlanders maak ik me grote zorgen over een zelfislamiserende, politiek-correcte overheid die het eigen imago in EU-kringen belangrijker vindt dan welzijn en veiligheid van de eigen burgers. Ben ik daarom een “populist”, of alleen maar een verstandige Nederlander? Wat kunnen al die verstandige Nederlanders samen doen, als ze geen grip meer hebben op de eigen overheid? Zich verenigen in een nieuwe zuil, zoals Sid Lukkassen suggereert?
za, mei 19, 2018
Source: Opiniez
Pamela Pinas ✔️ "Onwetendheid is Kracht". U leest het goed, gewoon braaf naar de overheid luisteren en meer hoeft u niet te doen. Nee, dit is niet 1984, maar de werkelijkheid van 2018. De overheid en de MSM worden steeds allergischer voor tegengeluiden en doen er alles aan om die zoveel mogelijk de kop in te drukken. De fysieke omgeving kwam aan bod in deel 1: Fahrenheit 451. Maar hoe zit het met de digitale omgeving?
ma, jan 29, 2018
Source: Opiniez