Opiniez – Politiek en Maatschappij

-- Berichten van gisteren of eerder.
Robert Bor Mona Keijzer, staatssecretaris van Economische Zaken, kreeg vernietigende reacties toen zij de Tweede Kamer moest informeren dat ze een blunder had begaan. Hoewel ze herhaaldelijk had verklaard dat de energiekosten nauwelijks zouden stijgen in 2019, bleek dit niet waar te zijn. Ze moest toegeven dat de gemiddelde prijsstijging in plaats van gemiddeld 108 euro 334 euro zal bedragen.
do, feb 21, 2019
Bron: Opiniez
Ger Baron Door het aantal schandalen en de grote afname van het aantal gebruikers van Facebook in 2018, lijkt het soms alsof het Social Media-tijdperk afloopt. Niets is echter minder waar. Er zijn weliswaar wat verschuivingen - zie het onvolprezen jaaroverzicht van Marketingfacts - maar we klikken meer dan ooit.
wo, feb 20, 2019
Bron: Opiniez
Henk Strating Klimaat, migratie en EU zijn, naast de economie (wat krijgt iedereen erbij, maar dat is van élke tijd), veruit de belangrijkste politiek-maatschappelijke onderwerpen van vandaag. Moeten we wel of niet met veel geld het klimaat beschermen? Moeten we wel of niet in groten getale migranten uit Afrika naar Europa laten komen? Moeten we wel of niet streven naar één machtige EU?
di, feb 19, 2019
Bron: Opiniez
Jan Gajentaan Te midden van Brexit-perikelen in het Britse parlement die de situatie steeds onoverzichtelijker maken, kwam vanochtend de schokkende mededeling op een persconferentie. Zeven parlementariërs van Labour verlaten hun partij. Reden: het onverholen en geinstitutionaliseerde antisemitisme in de partij en de de facto weigering van de top (lees: Jeremy Corbyn) ertegen op te treden.
ma, feb 18, 2019
Bron: Opiniez
Johannes Vervloed “Stef Blok is Koninkrijksminister van Buitenlandse Zaken, maar heeft weinig oog voor de belangen van Curaçao”, zei de Curaçaose dichter Walter Palm onlangs na de erkenning door Nederland van Juan Guaidó als interim-president van Venezuela. De gevolgen van deze stap voor de eilanden Aruba, Bonaire en Curaçao (ABC-eilanden), die als een soort ‘Waddeneilanden” voor de Venezolaanse kust liggen, zijn in de Nederlandse media onderbelicht gebleven.
ma, feb 18, 2019
Bron: Opiniez
Rutger van den Noort Afgelopen woensdag hield Minister-President Mark Rutte de prestigieuze Churchill-lezing in Zürich. Uiteraard kreeg hij bijval voor zijn duidelijke taal en vernieuwende gedachten, maar de lezing bevat een tweetal majeure denkfouten, die ik hieronder zal toelichten.
zo, feb 17, 2019
Bron: Opiniez
Geloof wat je wilt, maar kom mij niet voorschrijven hoe ik moet leven. Nederland is vrij, maar cultuurmarxisten als GroenLinks, D66 en hun apostelen in Brussel breken graag ons ego af, om ons daarna steen voor steen weer op te bouwen, tot brave burgers, zwijgende monniken, een schaapachtig volk dat hún ideaal komt vereren. De mantra is jaren geleden al ingezet en het gaat maar door, het gaat maar door. Verzet is zinloos want wie protesteert heeft het gewoon niet begrepen. De hersens worden dagelijks gespoeld totdat wij denken te weten wat we moeten denken. Totdat we voelen wat we geacht worden te voelen. Wij moeten ons schuldig voelen. Dat wij hier zijn, en onze voeten zomaar ongevraagd op de aarde planten, dat is een grote vergissing met ernstige gevolgen. Bij elke ademtocht brengen we de planeet in gevaar. Bij elke stap vallen duizend doden. Bij elke hap maken we de wereld kapot. En gaan we vliegen? Dan sterven de vogels. En rijden we auto, dan verduistert de zon. Wij moeten ons schuldig voelen. Dat wij leven, dat we genieten. Dat we eten wat we lekker vinden. Dat we te dik zijn. Te wit. Te oud. Te stram. Te giftig. [...]
zo, feb 17, 2019
Bron: Opiniez
Redactie OpinieZ Voor het eerst sinds de NSB maakt geinstitutionaliseerd antisemitisme weer deel uit van het programma van een Nederlandse politieke partij. Vandaag besloot het GroenLinks-congres een resolutie aan te nemen waarin de partij zich schaart achter de doelstellingen van de BDS-beweging (Boycot, Divestment, Sanctions). Deze beweging vond zijn oorsprong in 2005 in een campagne van ruim honderd Palestijnse organisaties
za, feb 16, 2019
Bron: Opiniez
Lettie Verburg Het houdt maar niet op. De Anti-Zwarte Piet activisten van de actiegroep Kick Out Zwarte Piet (KOZP) hebben vrijdag 8 februari een klacht ingediend bij het ministerie van Justitie. De klacht is gericht tegen de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid die KOZP heeft vermeld in zijn periodieke terrorismerapportage.
vr, feb 15, 2019
Bron: Opiniez
Jan Gajentaan Al bijna dertig jaar is schrijver dezes werkzaam in de werving & selectie sector. Niets doet mij dan ook meer plezier dan het aanschouwen van een enthousiaste en goed gemotiveerde sollicitant. Toch begint dat in het geval van Mark Rutte, mij vreselijk te irriteren. Onze premier legt het er veel te dik op.
do, feb 14, 2019
Bron: Opiniez
Bart Verheggen Robert Bor bekritiseert in zijn column van 12 Februari de bekende studie over de 97% consensus binnen de klimaatwetenschap. Daarbij schuwt hij sterke woorden als “manipulatie” en “fraude” niet. Maar de argumenten die hij naar voren brengt snijden geen hout. Uit meerdere, onafhankelijke studies blijkt dat verreweg de meeste klimaatwetenschappers het eens zijn dat de aarde opwarmt door toedoen van de mens. En dat is logisch, als je de wetenschappelijke achtergrond begrijpt waaruit dat blijkt.
do, feb 14, 2019
Bron: Opiniez
Robert Bor Vorige week donderdag werd de kijkers van Jinek de beruchte klimaatconsensus voorgeschoteld. Hans Nijenhuis (hoofdredacteur AD) confronteerde Thierry Baudet ermee toen hij zich hardop afvroeg waarom 97% van de wetenschappers waarschuwt dat klimaatverandering eraan komt. D66-voorman Rob Jetten insinueerde zelfs dat Baudet een verderfelijke klimaatontkenner was omdat hij de klimaatconsensus weerspreekt.
di, feb 12, 2019
Bron: Opiniez
Ernst Lissauer De kogel is stilletjes door de kerk. Via een sluipweg heeft het kabinet een Palestijnse staat erkend en daarvan ook de bijbehorende geografie benoemd. Daarmee is het koploper in het nu al 52 jaar durende conflict tussen Israël en de verliezers van de Zesdaagse Oorlog (1967). De erkenning geldt voor Judea en Samaria en de Egyptische Gazastrook.
ma, feb 11, 2019
Bron: Opiniez
Ruben Gischler Zoals de lezer ongetwijfeld weet - na dag in dag uit overladen te worden met ongevraagde islaminfo - wordt hij of zij net als ieder ander geboren als moslim. Alleen heeft niet iedereen het geluk gelovige ouders te treffen. Voor hetzelfde geld kan je als babymoslim zomaar terecht komen bij ongelovigen, dolenden of verdoemden en dat zijn de verdraaiers en vervalsers van de eeuwige boodschap van Allah.
zo, feb 10, 2019
Bron: Opiniez
Heshmat Alavi Na de jarenlange samenwerking tussen Rusland en Iran om het Syrische regime van Bashar Assad aan de macht te houden, zijn er recent tekenen van conflict tussen deze twee partijen. Een van de aanwijzingen daarvoor zijn de gevechten tussen Syrische, door Moskou gesteunde regeringsstrijdkrachten en eenheden die de steun van het Iraanse regime genieten.
za, feb 09, 2019
Bron: Opiniez
Pamela Pinas ✔️ "Onwetendheid is Kracht". U leest het goed, gewoon braaf naar de overheid luisteren en meer hoeft u niet te doen. Nee, dit is niet 1984, maar de werkelijkheid van 2018. De overheid en de MSM worden steeds allergischer voor tegengeluiden en doen er alles aan om die zoveel mogelijk de kop in te drukken. De fysieke omgeving kwam aan bod in deel 1: Fahrenheit 451. Maar hoe zit het met de digitale omgeving?
ma, jan 29, 2018
Bron: Opiniez