RTL stopt voorlopig met het uitzenden van het talentenprogramma The Voice of Holland vanwege aantijgingen van seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik. Dat staat in een verklaring van de televisiezender, in reactie op een brief van de redactie van BNNVARA-programma BOOS, waarin de aantijgingen staan.

RTL Nederland noemt de berichten in een persbericht zeer ernstig en schokkend. Wat er precies aan de hand is bij de talentenjacht is onduidelijk.

Zeker is wel dat de zender de aantijgingen zo serieus neemt, dat die heeft besloten de uitzendingen van het nieuwe seizoen op te schorten. Gisteravond werd de tweede aflevering van het seizoen nog uitgezonden. Met producent ITV is afgesproken een onafhankelijk onderzoek naar de aantijgingen op te zetten.

“We hebben hier ontzettend lang en zorgvuldig aan gewerkt”, schrijft Tim Hofman, presentator van BOOS, op Twitter.

In augustus deed Tim Hofman via Instagram een oproep aan mensen die aan talentenjachten hebben meegedaan en “daar dingen meegemaakt, gezien of gehoord hebben die niet door de beugel kunnen”. De BOOS-redactie zou toen al verhalen hebben binnengekregen over ongepast gedrag. Later vandaag volgt meer info, aldus Hofman op Twitter.

Dit is de oproep die Hofman in augustus vorig jaar deed:

Bron: https://nos.nl/l/2413158

Door Cor

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *