RTL Nieuws

-- Berichten van vandaag.
Er is onvrede ontstaan binnen de BoerBurgerBeweging over de kandidatenlijst voor de aankomende Tweede Kamerverkiezingen. Meerdere leden kwamen in verzet tegen de plek van in totaal negen kandidaten, maar hun kritiek werd in eerste instantie niet gehoord. Het bestuur erkent de fout en maakt excuses: "Er is veel rumoer ontstaan en dat trekt het bestuur zich aan."
do, sep 21, 2023
Source: RTL Nieuws
Wie het laatst opstaat, wint duizend euro. Zo eenvoudig is de satirische wedstrijd die wordt georganiseerd in een bed and breakfast in Montenegro. Inmiddels duurt de wedstrijd al ruim een maand. Er zijn nog vier luiwammesen in de race.
do, sep 21, 2023
Source: RTL Nieuws
De politie heeft vanochtend een 57-jarige vrouw opgepakt die sinds februari ruim 3000 keer het noodnummer 112 heeft gebeld met valse meldingen. Dat deed ze met een mobieltje zonder simkaart. De politie wist daardoor wel vanuit welke omgeving de telefoontjes kwamen, maar had geen exact adres. Tot ze vanmorgen belde met haar privételefoon.
do, sep 21, 2023
Source: RTL Nieuws
In Libië hebben ruim 43.000 mensen geen dak meer boven hun hoofd door de overstromingsramp in het noordoosten van het land. Vooral uit de zwaar getroffen stad Derna trekken veel inwoners weg, omdat er geen drinkwater meer is. Dat meldt dat Internationale Organisatie voor Migratie (IOM).
do, sep 21, 2023
Source: RTL Nieuws
De benzine en diesel wordt volgend jaar niet duurder. De accijns op benzine en diesel gaat niet omhoog volgend jaar. Een meerderheid van de Tweede Kamer heeft daarover een akkoord bereikt. Ook de energiebelasting voor huishoudens gaat iets omlaag. Daarvoor wordt een bedrag van 200 miljoen euro vrijgemaakt.
do, sep 21, 2023
Source: RTL Nieuws
De weduwe van de Amerikaan Philip Paxson heeft Google aangeklaagd nadat haar man van een ingestorte brug was gereden. Hij zou gewoonweg de aanwijzingen van Google Maps hebben opgevolgd, maar dat werd hem fataal. Paxson viel meters naar beneden en verdronk.
do, sep 21, 2023
Source: RTL Nieuws
De komende dagen hebben we de paraplu nog nodig, maar zaterdagmiddag klaart het op en kunnen we tot en met woensdag genieten van nazomerdagen. Vooral in het zuidoosten kan de temperatuur flink oplopen.
do, sep 21, 2023
Source: RTL Nieuws
De Tweede Kamer wil honderden miljoenen uittrekken om prijsstijgingen in het openbaar vervoer te voorkomen. Het gaat in totaal om een bedrag van ruim 400 miljoen euro. Een motie van de ChristenUnie en GroenLinks-PvdA krijgt in ieder geval steun van CDA, D66, Volt, SGP, SP, VVD, BBB en PVV.
do, sep 21, 2023
Source: RTL Nieuws
Een 14-jarige jongen is op een school in Frankrijk midden in de klas opgepakt door de politie. Hij werd met handboeien om afgevoerd. De jongen zou een andere scholier ernstig hebben gepest omdat zij een trans meisje is. In Frankrijk is nu discussie ontstaan: heeft de politie te hard opgetreden, of moet dit juist vaker gebeuren?
do, sep 21, 2023
Source: RTL Nieuws
De bewindvoerders van BCC hebben de werknemers vanochtend op de hoogte gesteld dat zij het faillissement van de elektronicaketen hebben aangevraagd. Dat bevestigen verschillende bronnen binnen en rond het bedrijf aan RTL Z. BCC kreeg vorige week al uitstel van betaling.
do, sep 21, 2023
Source: RTL Nieuws