In de gemeente Amsterdam zijn gisteravond binnen een half uur tijd twee explosies geweest. Rond 22.30 uur werd er een explosie gemeld bij een woning in Amsterdam-Zuidoost. Daardoor ontstond er een brand, die snel door de brandweer werd geblust.

Een half uur later was het raak in Weesp, dat sinds vorig jaar deel uitmaakt van de gemeente Amsterdam. Daar was er een explosie in een portiek van twee woningen aan de rand van het centrum. Een getuige spreekt van een zwaar explosief.

De brand is geblust door buurtbewoners. Explosievenexperts van de politie hebben onderzoek gedaan en stukjes van het explosief meegenomen voor onderzoek.

Bij beide explosies raakte niemand gewond. De politie onderzoekt de toedracht.

Politiechef bezorgd

Gisteren uitte de Amsterdamse politiechef Frank Paauw zijn bezorgdheid over de hoeveelheid explosies in Amsterdam. Afgelopen weekend ging er bij zes panden een explosief af, waarbij overigens geen gewonden vielen.

“De explosies zijn gevaarlijk en hebben een enorme inbreuk op het veiligheidsgevoel van de Amsterdammer”, zei Paauw gisteren in een verklaring. “Als politie werken we dag en nacht aan deze vorm van criminaliteit. Aan de andere kant wordt er weinig informatie met ons gedeeld, dat moet echt anders.” Hij riep Amsterdammers met klem op om informatie te delen.

Bron: https://nos.nl/l/2490982

Door Cor

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *