Ziekenhuis houdt zichzelf een spiegel voor

Op bijna alle werkvloeren in ons land is het gesprek op gang gekomen over ongewenst gedrag en omgangsvormen. Sinds de MeToo- beweging in 2017 momentum kreeg, kan geen enkel bedrijf meer wegkijken. Een veilige werkvloer creëren staat overal op de agenda. Maar hoe doe je dat? In het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht nemen de chirurgen nu het voortouw om een cultuurverandering te realiseren. Bijzonder, want juist chirurgen staan bekend als dominante mannen met grote ego’s. Die weinig tegenspraak dulden.

Protesten in Frankrijk

Al twee dagen protest in Frankrijk tegen de pensioenhervorming die president Emmanuel Macron erdoor drukte. Hij zette het parlement buitenspel om de impopulaire verhoging van de pensioenleeftijd erdoor te krijgen, van 62 naar 64 jaar. Macron maakte gebruik van een grondwettelijke procedure, tot grote onvrede van oppositiepartijen en demonstranten. Te gast is historicus Niek Pas, verbonden aan de Universiteit van Amsterdam.

Europa als wapenhandelaar

Artillerie, luchtafweerraketten en granaatwerpers. Het Oekraïense leger verbruikt in een razend tempo munitie en materieel. Vandaar de noodkreet: geef snel nieuwe militaire steun. De Europese ministers van Defensie tekenen maandag een akkoord voor het snel leveren van extra munitie en wapens, gezamenlijke inkoop en extra geld: er ligt twee miljard euro klaar. Europa als wapenhandelaar, maar de vraag is: hoe en waar koop je wapens en munitie?

Bron: https://nos.nl/l/2467961

Door Cor

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *