Goedemorgen! Vandaag begint het EK voetbal met een wedstrijd tussen Italië en Turkije. Ook komen de wereldleiders samen voor de G7-top in Cornwall.

We beginnen met het weer. De zon schijnt opnieuw flink en het wordt warm met 23 tot 27 graden. Direct aan zee is het wat minder warm, zeker op plaatsen waar lage bewolking hardnekkig is.

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. Check hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

Wat heb je gemist?

De twee hoogste ambtenaren van de Belastingdienst en het ministerie van Financiën wisten van een geheimgehouden memo over de toeslagenaffaire, maar ontkenden dit in hun verhoren onder ede voor de Parlementaire Ondervragingscommissie Kinderopvangtoeslag (POK).

Uit een reconstructie van RTL Nieuws en Trouw blijkt dat de memo op 4 juni 2019 al ter sprake kwam tijdens crisisbesprekingen op het ministerie, waarbij beide ambtenaren aanwezig waren. In deze memo, dat dateert van 2017, werd al geconcludeerd dat het stopzetten van toeslagen onrechtmatig was en dat een groep van 300 ouders zou moeten worden gecompenseerd.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Waar het Nederlands Elftal speelt, daar staat doorgaans een dweilorkest op de tribune. Maar of dweilorkest ‘t Spult toestemming krijgt van de KNVB en UEFA om muziek te maken is zeer onzeker. Ondanks dat blijft het Zutphense orkest oranjeliedjes oefenen.

“Ik ga er nog steeds vanuit dat ik zondagmiddag een belletje krijg om naar Amsterdam te rijden”:

Fijne vrijdag!

Bron: https://nos.nl/l/2384537

Door Cor

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *