Goedemorgen! In Rotterdam start de rechtszaak over de dood van motoragent Arno de Korte, de organisatie van de Tour de France onthult de route van de wielerkoers in 2022 en in Carré wordt de Gouden Televizier-Ring 2021 uitgereikt.

Veel wolkenvelden met lokaal wat motregen. Geleidelijk droger met meer zon. Het wordt 16 graden bij een stevige westenwind. Vrijdag start regenachtig, maar in de middag klaart het op. Tijdens het weekend is het vaak droog met zon bij een graad of 15.

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de files en werkzaamheden. Check hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

Wat heb je gemist?

Bij ruim een derde van de restaurants en cafés wordt niet gecontroleerd op het coronatoegangsbewijs. Uit onderzoek van I&O Research blijkt dat er grote verschillen zijn tussen bioscopen, stadions en concertzalen, waar ruim 80 procent van de bezoekers om een bewijs van herstel of vaccinatie wordt gevraagd.

In kantines, cafés en restaurants, ligt dat zo’n 20 procent lager. Volgens Robèr Willemsen, voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland, gaat het in de meeste gevallen wel goed. “Maar als het niet druk is in je zaak en iemand moet naar het toilet, dan snap ik dat je niet gaat controleren.”

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Amper een maand nadat de Nederlandse klimaatonderzoeker Geert Jan van Oldenborgh door Time Magazine werd uitgeroepen tot een van de honderd invloedrijkste mensen van 2021, is hij overleden aan de gevolgen van kanker.

Van Oldenborgh ontwikkelde onder meer een website die grote aantallen klimaatstatistieken toegankelijk maakt. Ook onderzocht hij klimaatveranderingen en de rol die die spelen bij ingrijpende weerrampen.

Ook vanuit het ziekenhuis bleef Van Oldenborgh actief. Hij werd 59 jaar.

Afgelopen zomer deed hij onderzoek naar de extreme hitte in het westen van de Verenigde Staten:

Fijne dag!

Bron: https://nos.nl/l/2401604

Door Cor

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *