Ondernemers in Ter Apel zeggen het vertrouwen in de politiek op. Volgens hen wordt er te weinig gedaan aan de overlast van asielzoekers van het aanmeldcentrum in het dorp. “Iedereen vindt het erg, maar niemand helpt ons hier nu feitelijk doorheen. Ons dorp is kapot.”

In de brief schrijven de winkeliers geëmotioneerd dat ze lang hun mond hebben gehouden om het imago van Ter Apel niet onnodig te beschadigen. Ze komen echter tot de conclusie dat zwijgen niets heeft opgeleverd. Dat komt volgens de ondernemers doordat politici te veel met zichzelf bezig zijn.

“Iedereen heeft uiteindelijk maar één belang: namelijk hun eigen baan, verantwoordelijkheid vanuit de eigen functie, die voor iedereen anders is, met ieders eigen belangen, waardoor we geen steek verder komen hier.”

Daarnaast toont de burgemeester van de gemeente Westerwolde te weinig draagkracht, menen ze. Ze noemen hem een golden retriever, die niet voor ze opkomt. “Het is een aardige man”, schrijven ze. “Maar wij hebben een leeuw nodig.”

‘Klanten die bang wegrennen’

De ondernemers zeggen dat zo’n tweehonderd asielzoekers de overlast in Ter Apel veroorzaken. Het gaat volgens hen om diefstal, bedreigingen en intimiderend gedrag. Daar zijn ze klaar mee, want het kost ze klanten zeggen ze.

“We willen geen klanten die bang wegrennen omdat er weer iemand loopt te schreeuwen. We willen gewoon zonder beveiliging naar onze auto lopen. We willen gewoon een winkel zijn, net als alle andere winkels in Nederland.”

In de brandbrief eisen ze daarom dat overlastgevers niet meer in Ter Apel worden opgevangen. Ook willen ze meer agenten op straat en een vergoeding een vergoeding voor de imagoschade en diefstallen.

De brief is niet met namen ondertekend en onduidelijk is hoeveel personen erachter staan. Onderaan staat als afzender ‘Zeer bezorgde ondernemers uit Ter Apel’.

Bron: https://nos.nl/l/2498597

Door Cor

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *