Op de Lek wordt gezocht naar een persoon die vermist is geraakt nadat een plezierjacht werd overvaren door een vrachtschip.

De aanvaring gebeurde op het water tussen Ameide en Lopik. Na de aanvaring zonk het plezierjacht. Dat is inmiddels gevonden, meldt de veiligheidsregio. Duikers hebben geprobeerd om het schip te doorzoeken. Dat lukte slechts deels, en er werd niemand aangetroffen.

Omdat het te gevaarlijk was om de boot verder te doorzoeken, is het vaartuig verder richting de ondiepere oever gesleept. “Daar kan nu het zoeken naar de vermiste persoon worden voortgezet”, zegt een woordvoerder van de veiligheidsregio tegen RTV Utrecht.

Meerdere personen op plezierjacht

Volgens de woordvoerder waren er meerdere mensen aan boord van het plezierjacht. “Zij waren ook degenen die aangaven dat er iemand vermist was.” Hoeveel personen dat waren en of er gewonden zijn gevallen, kon de woordvoerder niet zeggen.

De politie roept inwoners van zowel Lopik als Ameide via Twitter op om niet te gaan kijken bij het incident. Dat zou de doorgang van de hulpverleners kunnen belemmeren.

Bron: https://nos.nl/l/2439525

Door Cor

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *