Friesch Dagblad

-- Berichten van vandaag.
Basisschool De Stjelp in Baard wil op initiatief van ouders eigen leerlingenvervoer gaan organiseren om de krimp het hoofd te bieden. Samen met energiecoöperatie Grieneko wil de school een duurzame bus laten rijden om leerlingen uit omliggende dorpen naar De Stjelp te halen.
di, jun 19, 2018
Source: Friesch Dagblad
-- Berichten van gisteren of eerder.
Het aantal kieviten in Vlaanderen is sinds 2003 - toen er nog twintigduizend over heel Vlaanderen werden geteld - met vermoedelijk 20 procent gedaald. Dat meldt de nieuwsdienst van de Vlaamse omroep VRT.
ma, jun 18, 2018
Source: Friesch Dagblad
Leeuwarden - Investeerder en ondernemer Jan Anker beraadt zich op zijn rol in de ontwikkeling van een nieuw Cambuurstadion. Dat stelt zijn woordvoerder Jan Spoelstra. Anker, tevens bestuursvoorzitter van zuivelbedrijf A-ware, is een belangrijke speler bij de totstandkoming van een nieuw voetbalstadion.
za, jun 16, 2018
Source: Friesch Dagblad
Workum - Producentenorganisatie (PO) IJsselmeer vindt dat de provincies rond het IJsselmeer onnodig treuzelen met het verstrekken van visvergunningen voor het watergebied. Over twee weken zouden de IJsselmeervisser weer mogen uitvaren, maar de provincies rond het IJsselmeer en Markermeer hebben nog geen toestemming gegeven. Daar is volgens Derk Jan Berends, secretaris van PO IJsselmeer, geen reden voor.
za, jun 16, 2018
Source: Friesch Dagblad
Leeuwarden - Locoburgemeester Pytsje de Graaf van Dongeradeel zal worden gehoord in de rechtszaak over de blokkade van de A7 bij Joure op 18 november vorig jaar, waarbij drie bussen demonstranten werden tegengehouden. De demonstranten waren op weg naar Dokkum, waar ze volgens hun vergunning een betoging mochten houden tegen Zwarte Piet. Het was de dag van de landelijke intocht van Sinterklaas en zijn gevolg. Gisteren was in de rechtbank een regiezitting (voorbereiding op de inhoudelijke behandeling) in de zaak tegen 34 snelwegblokkeerders. Advocaat Tjalling van der Goot, die 33 van hen bijstaat, verzocht De Graaf te horen over de precieze gang van zaken.
za, jun 16, 2018
Source: Friesch Dagblad
De gemeente Leeuwarden heeft een vergunning verleend voor een Bauhaus-vestiging aan de Slauerhoffweg. De vergunning is vrijdag verstuurd en wordt volgende week woensdag gepubliceerd in de Huis aan Huis. De vergunning kan grote gevolgen hebben voor de bouw van een nieuw Cambuurstadion.
vr, jun 15, 2018
Source: Friesch Dagblad
vr, jun 15, 2018
Source: Friesch Dagblad
Ondanks het advies van de VO-raad om het toetsmoment van de examens te flexibiliseren vindt minister Arie Slob van Basis- en Voortgezet Onderwijs dat er een centraal eindexamen moet blijven.
do, jun 14, 2018
Source: Friesch Dagblad
Minister Arie Slob van Onderwijs ziet geen probleem in door een school georganiseerd moskeebezoek.
do, jun 14, 2018
Source: Friesch Dagblad
De traditionele Bonifatiusdagen in Dokkum waren dit weekend zeer divers van opzet. Een primeur was het Bonifatiusfestival op de zaterdagavond in De Herberg. Een groeibriljant.
ma, jun 11, 2018
Source: Friesch Dagblad
Na de verloren bekerfinale op de Uithof in Den Haag en de verloren eindstrijd van de Final Four om de landstitel in Thialf krijgt UNIS Flyers de kans om het seizoen alsnog te besluiten met het winnen van een prijs. In Den Haag gaat morgenavond de finale van de play-offs in de BeNe-League van start, waarin Heerenveen in een best-of-fiveserie opnieuw te maken krijgt met Hijs Hokij. ,,Het leuke van zo'n serie van vijf wedstrijden is, dat het beste team gaat winnen”, weet de ervaren routinier Marco Postma.
do, mrt 15, 2018
Source: Friesch Dagblad
Amsterdam - Met slechts zeven speelronden te gaan zijn de play-offs voor sc Heerenveen nog altijd haalbaar. Maar het zal wel beter moeten dan gistermiddag in de ArenA tegen Ajax (4-1). ,,Want dit was aan de bal onze slechtste wedstrijd van het seizoen.”
ma, mrt 12, 2018
Source: Friesch Dagblad