Nederlandse vrouw (27) op de fiets doodgereden in Melbourne

In de Australische stad Melbourne is een 27-jarige Nederlandse vrouw op de fiets doodgereden door een automobilist, bevestigt het ministerie van Buitenlandse Zaken. De automobilist sloeg na het incident op de vlucht.

De Australische politie heeft lokale media laten weten dat de vrouw vanochtend werd geschept door een man in een gestolen auto. De auto knalde eerst tegen een andere auto aan, waarna de vrouw op het fietspad werd geraakt. De gestolen auto botste ook nog op twee geparkeerde auto’s waar geen passagiers in zaten.

Roofoverval

De vrouw werd nog behandeld door hulpdiensten maar overleed ter plaatse. De bestuurder van de gestolen auto werd door omstanders uit de auto geholpen en sloeg daarna op de vlucht. De politie gaat ervan uit dat de auto vorige week is gestolen bij een roofoverval.

De politie heeft een foto van de vermoedelijke dader vrijgegeven. Het gaat om een man van eind 20 of begin 30 met donker haar en een snor.

De Nederlandse en Australische politie staan met elkaar in contact over het incident. Het consulaat in Sydney en het ministerie in Den Haag staan klaar om bijstand te verlenen aan de nabestaanden.

Bron: https://nos.nl/l/2245860

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *