Nu.nl Politiek

-- Berichten van gisteren of eerder.
Premier Mark Rutte bezoekt op 2 juli de Amerikaanse president Donald Trump. Dat meldt het Witte Huis maandag.
ma, jun 18, 2018
Source: Nu Politiek
Zorgverzekeraars Nederland (ZN) waarschuwt in een brief aan de Tweede Kamer voor de gevolgen van een plan van minister Bruno Bruins (Medische Zorg). Die wil bijbetalingen voor geneesmiddelen maximeren op 250 euro per verzekerde per jaar.
ma, jun 18, 2018
Source: Nu Politiek
Volt, de naar eigen zeggen eerste pan-Europese politieke partij, lanceert binnenkort haar officiële Nederlandse tak. Dat is dan ook het startschot voor de verkiezingscampagne voor het Europese parlement, die de partij minstens 25 zetels moet opleveren.
za, jun 16, 2018
Source: Nu Politiek
Minister van Sociale zaken en Werkgelegenheid Wouter Koolmees vindt de oproep van de Turkse president Recep Tayyip Erdogan aan Turkse Nederlanders om te gaan stemmen "ongepast".
vr, jun 15, 2018
Source: Nu Politiek
De Tweede Kamer kan niets uitrichten tegen de mogelijke nieuwe stakingen bij het Franse deel van luchtvaartcombinatie Air France-KLM.
do, jun 14, 2018
Source: Nu Politiek
Het waterpeil in het IJsselmeer en Markermeer wordt flexibel. Dat staat in een nieuw zogeheten peilbesluit, dat minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) donderdag ondertekent.
do, jun 14, 2018
Source: Nu Politiek
De kosten van een ICT-vernieuwing bij de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) vallen 59 miljoen euro hoger uit dan begroot. Dat blijkt uit een brief van minister Carola Schouten (Voedselkwaliteit) aan de Tweede Kamer.
do, jun 14, 2018
Source: Nu Politiek
Militairen die in Mali zijn ingezet zijn onvoldoende getraind. Ook kampen ze met een gebrek aan materiaal. Dat concludeert de Algemene Rekenkamer in een onderzoek naar de bijdrage van Nederland aan VN-missie Minusma.
wo, jun 13, 2018
Source: Nu Politiek
Voor bescherming van de EU-buitengrenzen en betere controle van migratiebewegingen stelt de Europese Commissie voor 35 miljard euro vrij te maken voor de periode 2021-2027.
di, jun 12, 2018
Source: Nu Politiek
Voor bescherming van de EU-buitengrenzen en betere controle van migratiebewegingen stelt de Europese Commissie voor om 35 miljard euro vrij te maken voor de periode 2021-2027. Dat is bijna een verdrievoudiging vergeleken met de 13 miljard in de lopende zevenjaarsbegroting.
di, jun 12, 2018
Source: Nu Politiek