Opiniez – Politiek en Maatschappij

-- Berichten van gisteren of eerder.
YorienvdH Er komt een einde aan de cohesie van Nederland. Er zitten al barsten in de bodem; het land valt langzaam uiteen in losse kluiten, met dieper wordende geulen daartussen. En zonder cohesie hou je de rust niet in tact, kun je geen beroep meer doen op solidariteit en wordt belasting heffen heel lastig. Oppassen dus.
do, dec 13, 2018
Bron: Opiniez
Jan Gajentaan Donderdag 13 en vrijdag 14 december 2018, de zoveelste EU-top in Brussel. Doordat mensen in gele hesjes een waarheidsserum naar binnen hebben gesmokkeld, spreken de regeringsleiders onderling voor het eerst de waarheid over zichzelf. Zullen zij dat ook eindelijk ook eens een keer doen tegenover de bevolking? Jan Gajentaan geeft een inkijkje in het onderbewuste van de regeringsleiders.
do, dec 13, 2018
Bron: Opiniez
Freek van Beetz Vriend en vijand waren het dáár in elk geval wel over eens. Met haar korte persconferentie, vanochtend 11 december, dwong ze respect af. Zoals ze ook met haar bijna onverstoorbare houding te midden van een tumultueus Lagerhuis, zelfs politieke tegenstanders tot waarderende woorden wist te bewegen. “Ik had allang het bijltje erbij neergegooid”, zei mijn vrouw, maar die is gelukkig ook nooit de politiek in gegaan.
wo, dec 12, 2018
Bron: Opiniez
Gert Reedijk Eén verklaringsmodel is echter wel favoriet de laatste tijd. Namelijk, de klimaatverandering veroorzaken wij zélf. Het komt door onze overmatige uitstoot van CO2. Die verklaring hoor je steeds meer. En dat is niet voor niets. Het is namelijk het meest geruststellende idee. Want als je het zélf veroorzaakt kun je het ook zelf stoppen.
wo, dec 12, 2018
Bron: Opiniez
Na vier onrustige zaterdagen van grootschalige Gele Hesjes-demonstraties in Frankrijk is Macron gisteren overstag gegaan. Hij kondigde een ‘afkooppakket' van ruim 15 miljard euro aan. Op wiens bord wordt deze ongedekte cheque gelegd? Bij de belastingbetaler in de rest van de eurozone? En wat doen de Gele Hesjes, laten zij zich afkopen of gaan zij door met de strijd?
di, dec 11, 2018
Bron: Opiniez
Ernst Lissauer Bijna negen van de tien Europese joden menen dat antisemitisme de afgelopen vijf jaar is toegenomen in de EU. Dat blijkt uit een enquête in twaalf landen van het EU-agentschap voor de Fundamentele Rechten (FRA). NU.nl meldt “Bijna 30 procent van de ondervraagden zegt minstens een keer in de voorgaande twaalf maanden te zijn lastiggevallen, maar slechts één op de vijf van hen stapte naar de politie”. Opiniez-auteur Ernst Lissauer over zijn verhouding tot antisemitisme.
ma, dec 10, 2018
Bron: Opiniez
YorienvdH Onlangs werd een nieuwe Bed-Bad-Brood-regeling (BBB) getekend, onder de versluierende naam Landelijke Vreemdelingen Voorzieningen (LVV). Het is alleen nog maar een intentieverklaring en een pot met geld. Vijf gemeenten hebben zich opgeworpen als proefkonijn en mogelijk komen er later nog drie gemeenten bij.
zo, dec 09, 2018
Bron: Opiniez
Rutger van den Noort Het rommelt al een tijdje in de top van het CDA. De peilingen zijn slecht, Buma en zijn meeste fractieleden zijn onzichtbaar en het lukt de christen-democraten maar niet om politieke thema's te claimen. Daar bovenop komt nog de uitholling van het electorale midden en de uitstervende groep van ouderen in de provincie die loyaal op het CDA stemden.
zo, dec 09, 2018
Bron: Opiniez
Heshmat Alavi De moeite die de EU zich getroost om de nucleaire deal met Iran uit 2015 te redden, kan je gerust schaamteloos noemen. Hoewel het verontrustend is om toe te geven, doet het op grimmige wijze denken aan hoe de Britse premier Neville Chamberlain eind jaren dertig door de knieën ging voor Hitler, waarmee hij het pad effende voor de Tweede Wereldoorlog.
za, dec 08, 2018
Bron: Opiniez
Ruben Gischler Op 23 december 1947 enterde de Royal Navy voor de kust van het toenmalig Britse mandaatgebied Palestina een schip met 853 Ma'apilim, illegale Joodse migranten. De strijdnaam van het schip was Lo Tafchidoenoe; “wij laten ons niet bang maken”. Onder de migranten bevond zich een filmcrew onder leiding van Meyer Levin die de Britse bestorming van het schip op volle zee filmde. Deze beelden werden door Levin verwerkt in de film The Illegals, die a.s. zondag voor het eerst in Nederland wordt vertoond.
vr, dec 07, 2018
Bron: Opiniez
Lettie Verburg Het is bijna zo ver. Dat mooie Migratiepact - dat heus, echt, maakt u zich geen zorgen, tot niets verbindt en daarom dus zo dringend bekrachtigd moet worden, die reisgids van Reisbureau VN - wordt op 10 en 11 december in Marrakesh vastgesteld. Zoals het een reisgids betaamt, wordt het allemaal prachtig en zonnig voorgesteld. Geen onderscheid meer tussen migranten en vluchtelingen of legale en illegale migratie.
vr, dec 07, 2018
Bron: Opiniez
Tanya Hoogwerf Het is misschien niet de meest charmante start van een column, maar wel wat ik dacht toen ik las dat het Rotterdamse college van B & W heeft besloten om de aanpak van radicalisering te herzien. Dat doet het college door te kiezen voor een steviger inzet op de vermeende groei van rechts-extremisme in de stad. Want daar hebben de linkse partijen om gevraagd na een rapport van de AIVD over de toename van extreem-rechtse sentimenten in Nederland.
do, dec 06, 2018
Bron: Opiniez
Johannes Vervloed PVV en FvD pleiten allebei voor een Nexit (Nederland uit de Europese Unie). Maar een serieuze discussie binnen deze partijen over dit thema heeft er bij mijn weten niet plaatsgevonden. Toch zou een Nexit grote gevolgen hebben voor Nederland. Denk aan de horrorscenario's die vanuit alle kanten de Britten worden voorgehouden over de Brexit.
wo, dec 05, 2018
Bron: Opiniez
Freek van Beetz Macron moest spoorslags terug van de G20 top in Buenos Aires: de Champs Elysees was gehuld in rook. De “gele hesjes' hadden het centrum van de Franse macht bereikt. De tot dan toe redelijk vreedzaam verlopen manifestatie van het Franse maatschappelijk onbehagen kreeg onaangename trekken: brand, plunderingen, geweld en hardhandig optredende ‘ordediensten'.
wo, dec 05, 2018
Bron: Opiniez
Dolf van Wijk Aan de overdosis klimaat in de media de afgelopen weken merkte u het al: er is weer een Klimaattop, gisteren begonnen keer in Katowicze in Polen. Om haar imago als wereldspeler te redden lijkt de EU haar hoop op klimaatbeleid gevestigd te hebben. Tevergeefs. Europa is zijn machtspositie in de wereld aan het verliezen ten opzichte van grootmachten VS en China.
di, dec 04, 2018
Bron: Opiniez
Pamela Pinas ✔️ "Onwetendheid is Kracht". U leest het goed, gewoon braaf naar de overheid luisteren en meer hoeft u niet te doen. Nee, dit is niet 1984, maar de werkelijkheid van 2018. De overheid en de MSM worden steeds allergischer voor tegengeluiden en doen er alles aan om die zoveel mogelijk de kop in te drukken. De fysieke omgeving kwam aan bod in deel 1: Fahrenheit 451. Maar hoe zit het met de digitale omgeving?
ma, jan 29, 2018
Bron: Opiniez