Opiniez – Politiek en Maatschappij

-- Berichten van gisteren of eerder.
Ernst Lissauer De rest van de wereld mag vanaf nu de Palestijnse mythes betalen die ze zelf in stand hield. Dat is kort gezegd de boodschap uit het Witte Huis. Hoewel het er op lijkt dat de VS klaar zijn met de Palestijnen, is het onderdeel van een beleid dat voor meer ontvangende landen geldt. Als de ene hand vraagt en de andere een wapen op de VS richt is het over met de financiering.
ma, sep 17, 2018
Source: Opiniez
Uri van As “De leugen regeert” zo kwalificeerde in 1999 onze toenmalige koningin Beatrix het werk van de Nederlands journalistiek. Een opvatting die tegenwoordig ook buiten de paleismuren breed wordt gedeeld. En niet alleen in Nederland. In heel Europa en de VS wordt openlijk getwijfeld aan de kwaliteit en de oprechtheid van de oude, gevestigde media.
zo, sep 16, 2018
Source: Opiniez
Henk Strating De aanvaarding door het Europees Parlement van de motie om vergaande maatregelen te treffen tegen Hongarije vanwege de wijze waarop premier Orbán het land bestuurt, stelt ons voor de vraag: kies je voor Orbán of voor de EU? Jan Gajentaan laat er geen twijfel over bestaan: hij is klaar met de EU! Ik kies voor een andere benadering.
za, sep 15, 2018
Source: Opiniez
Jan Gajentaan Zoals al aangekondigd op Twitter, is het over en uit tussen mij en de EU. Na de strafexpeditie georganiseerd door het Europees Parlement tegen lidstaat Hongarije, gebaseerd op een rapport vol onjuistheden van de GroenLinkse realiteitsontkenner Judith Sargentini, ben ik er helemaal klaar mee.
do, sep 13, 2018
Source: Opiniez
Redactie OpinieZ Afgelopen dinsdag hield de Hongaarse premier Viktor Orbán een bewogen toespraak voor het Europees parlement. De reden voor zijn speech was het debat over het kritische rapport van parlementslid Judith Sargentini, waarin wordt gesteld dat Hongarije de democratie, de rechtsstaat en de Europese waarden aan het uithollen is.
do, sep 13, 2018
Source: Opiniez
Robert Bor Eerder schreef OpinieZ-auteur Robert Bor een gedegen, cijfermatig onderbouwd artikel over de Plaasmoorde, de door de mainstream media grotendeels genegeerde golf van moorden op blanke boeren in Zuid-Afrika. Vandaag schetst hij de wrange politieke en sociale context: het landonteigeningsbeleid, de standpunten van de Boeren en het haast communistische/cultuurmarxistsiche beleid van de Zuid-Afrikaanse regering.
wo, sep 12, 2018
Source: Opiniez
Pamelas Pinas Zaterdagavond 8 september (Nederlandse tijd) werd in New York de damesenkelspel-finale gespeeld op het tennistoernooi US Open. Het ging tussen de vedette Serena Williams en de verrassende Japanse nieuwkomer Naomi Osaka. Ik volgde de wedstrijd niet live, pas de volgende ochtend zag ik wat er was gebeurd. Ik werd me tot mijn afschuw bewust van een nieuwe realiteit: de identiteitspolitiek heeft zijn intrede gedaan in de sportwereld.
di, sep 11, 2018
Source: Opiniez
Heshmat Alavi In een poging om iets te doen tegen het fake news en de terrorismepropaganda die wordt verspreid door het Iraanse regime, hebben sociale media-giganten als Facebook, Twitter en YouTube onlangs een aantal accounts, webpagina's en kanalen die zijn gelieerd aan Iran opgeschort en geblokkeerd.
zo, sep 09, 2018
Source: Opiniez
YorienvdH In de 21 eeuw zien we weer het ware gezicht van de elite. Ze veracht het volk nog altijd diep. Ze vindt dat het volk genoeg macht heeft gekregen. Te veel zelfs. Het volk blijkt helemaal niet verheven te kunnen worden, het stemt bovendien op de verkeerde mensen en vult het verkeerde vakje in bij de referenda.
zo, sep 09, 2018
Source: Opiniez
Jan Gajentaan Het was druk in de wachtkamer van de dokter, met niezende en somber voor zich uit starende patiënten. Na een half uur was ik toch aan de beurt en betrad de behandelkamer van de dokter, die me vriendelijk een hand gaf. “Hoe is het met u, meneer Gajentaan?”. “Met mij is het goed dokter, maar het politieke midden in ons land en in heel West-Europa is ziek, dokter”, antwoordde ik. “Doodziek”.
vr, sep 07, 2018
Source: Opiniez
YorienvdH “Sticks and stones may break my bones, but words will never hurt me”. Dit Engelse kinderrijmpje uit de 19e eeuw lijkt zijn langste tijd gehad te hebben. Beledigen mag niet, zo beweren velen, want dat doet pijn! En pijn is haat! Laten we alles met de mantel der liefde bedekken! Anders komt er oorlog en zo!
do, sep 06, 2018
Source: Opiniez
Lettie Verburg Hallo Sophie, Heb je even? Ik heb namelijk een mooi bericht voor je. Ik heb je op persoonlijke titel een onderscheiding toegekend die ik slechts zelden verleen. Je krijgt hem van me op grond van het artikel op je Facebookpagina van 20 augustus j.l. getiteld Fake Fort Europa. Natuurlijk gaat dat over migratie en de top die hierover vanaf 20 september a.s. in Salzburg wordt gehouden door de regeringsleiders.
wo, sep 05, 2018
Source: Opiniez
Ger Baron Na de steekpartij afgelopen week op het Centraal Station in Amsterdam gebeurde precies wat je kunt verwachten in de Nederlandse opinie. Óf het was de schuld van Rutte en Merkel, óf het had verder niets te maken met de islam of migratie. Allebei een “schuld”-vraag. Ik verbaas me daar keer op keer over.
wo, sep 05, 2018
Source: Opiniez
Henk Strating Mohammed: Heb je écht besloten om de cartoonwedstrijd over mij niet door te laten gaan? Wilders: Ja, echt. Mohammed: Waarom?
ma, sep 03, 2018
Source: Opiniez
Freek van Beetz Op 28 maart was de Hongaarse premier Viktor Orbán in Milaan op bezoek bij zijn Italiaanse ambtgenoot Matteo Salvini. We lazen er niet veel over, behalve dan de heftige woordenwisseling met de Franse president Macron, die had verklaard dat hij niet zou toegeven aan nationalisten en aan verspreiders van haat.
ma, sep 03, 2018
Source: Opiniez
Pamela Pinas ✔️ "Onwetendheid is Kracht". U leest het goed, gewoon braaf naar de overheid luisteren en meer hoeft u niet te doen. Nee, dit is niet 1984, maar de werkelijkheid van 2018. De overheid en de MSM worden steeds allergischer voor tegengeluiden en doen er alles aan om die zoveel mogelijk de kop in te drukken. De fysieke omgeving kwam aan bod in deel 1: Fahrenheit 451. Maar hoe zit het met de digitale omgeving?
ma, jan 29, 2018
Source: Opiniez