Opiniez – Politiek en Maatschappij

-- Berichten van vandaag.
Freek van Beetz ✔️ Hoe zou het toch komen dat ik al lang ben afgehaakt? Dat ik steeds vaker de radio afstem op een andere zender (Radio4 meestal) en wegzap als op de TV het zoveelste debat wordt aangekondigd over de komende gemeenteraadsverkiezingen?
di, mrt 20, 2018
Source: Opiniez
-- Berichten van gisteren of eerder.
Joep Schrijvers ✔️ De fraaie en ook zo ontroerende postercampagne van Femmes for Freedom is in Amsterdam gearriveerd ondanks de tegenwerking van het hoofdstedelijke stadhuis. Wat een goed nieuws! En ook zo terecht! Dat het dan toch gelukt is, dat mag de voorvrouw Shirin Musa met haar redelijkheid en standvastigheid op haar conto schrijven.
ma, mrt 19, 2018
Source: Opiniez
Kees de Lange ✔️ Kernenergie en alles wat met het voorvoegsel kern- te maken heeft staat in Nederland in een kwade reuk. Dat is merkwaardig, want kernenergie is goedkoop, betrouwbaar, en voorziet miljoenen mensen wereldwijd van energie. In slechts drie gevallen hebben er ongelukken of bijna-ongelukken met kernenergie plaatsgevonden.
zo, mrt 18, 2018
Source: Opiniez
Ernst Lissauer ✔️ Het Centrum Informatie Documentatie Israël (CIDI) kwam vorige week met een rapport waarin de jongste cijfers over 'antisemitische incidenten' in Nederland. Het gaat dan om het jaar 2017 en 'de monitor' PDF registreert voor het eerst ook antisemitisme in het politieke domein. DENK, Artikel 1 (tegenwoordig Bij1), CDA, SP en de lokale Haagse Partij van de Eenheid worden genoemd in het rapport.
zo, mrt 18, 2018
Source: Opiniez
Robert Bor ✔️ Tijdens de zendtijd voor politieke partijen besloot de PVV afgelopen vrijdag een filmpje van minder dan drie minuten uit te zenden. Onder begeleiding van een onheilspellend muziekstuk, toont het filmpje de tekst 'Islam is'. Daaronder verschijnen 17 negatieve termen die slaan op de islam. Het filmpje eindigt met bloed dat onder het woord islam uitdruppelt.
zo, mrt 18, 2018
Source: Opiniez
Robert Bor ✔️ Zondag 18 maart is het zover. Dan trekt het Comité 21 maart onder de slogan "Geen Racisme In De Raden" door de straten van Amsterdam. Het Comité is er volgens een in wollig taalgebruik opgesteld manifest op uit om rechts-populistische partijen uit politieke posities te weren en hen invloed in de media te ontzeggen. Het belooft een keiharde demonstratie te worden tegen de PVV, FvD en Leefbaar Rotterdam.
vr, mrt 16, 2018
Source: Opiniez
Pamela Pinas ✔️ Opschudding in televisieland! Humberto Tan moet na 4,5 jaar stoppen als presentator van RTL Late Night. Mijn voorspelling was dat dit discussies zou starten over diversiteit in de Nederlandse televisiewereld. En zie, voormalig TV-presentator Carlo Strijk zegt in NRC dat met de verdwijning van Tan diversiteit op de Nederlandse televisie 'weer terug is bij af'.
do, mrt 15, 2018
Source: Opiniez
Kees de Lange ✔️ Over klimaatmodellen valt veel te zeggen. Zonder uitzondering wordt in die modellen uitgegaan van de nefaste rol van CO2. Een stijging van het CO2-gehalte zou tot temperatuurstijging leiden. Hoe het ook zij, bezien op een geologische tijdschaal is er geen correlatie en dus ook geen causaal verband tussen de temperatuur van de aarde en de CO2-concentratie in de atmosfeer.
wo, mrt 14, 2018
Source: Opiniez
Henk Strating ✔️ Door het ontstaan van fusiepartijen als het CDA, Christen Unie en Groen Links zijn de onderlinge verschillen tussen de politieke partijen verdwenen. Er is een sociaal-liberaal midden ontstaan dat ons land al een halve eeuw regeert, waarbij het weinig uitmaakt of dat uit centrumlinkse of centrumrechtse partijen bestaat. Zelfs de paarse combinatie van rechts én links is mogelijk!
wo, mrt 14, 2018
Source: Opiniez
Jan Gajentaan ✔️ Nu er nog steeds geen zicht is op een goed Brexit-plan, de onderhandelingen met Michel Barnier niet opschieten en Theresa May geen sterke leider blijkt, lijken de EU en het Verenigd Koninkrijk aan te koersen op het slechtst mogelijke scenario: een harde #Brexit zonder handelsdeal. Een uitkomst die het Verenigd Koninkrijk vermoedelijk in een lange recessie zal storten.
di, mrt 13, 2018
Source: Opiniez
Pamela Pinas ✔️ "Onwetendheid is Kracht". U leest het goed, gewoon braaf naar de overheid luisteren en meer hoeft u niet te doen. Nee, dit is niet 1984, maar de werkelijkheid van 2018. De overheid en de MSM worden steeds allergischer voor tegengeluiden en doen er alles aan om die zoveel mogelijk de kop in te drukken. De fysieke omgeving kwam aan bod in deel 1: Fahrenheit 451. Maar hoe zit het met de digitale omgeving?
ma, jan 29, 2018
Source: Opiniez